KZ_logo1

3 originální recepty z dýně

30.11.2017

Přemýšlíte, co vařit, a už vám docházejí nápady? Vyzkoušejte rychlé a jednoduché recepty z dýně. Tyto pokrmy můžete ozvláštnit zdravou surovinou, kterou Šmakoun bezesporu je, a můžete si tak užít chutná a zároveň dietní jídla, díky kterým rozhodně nepřiberete. Naučte se vařit chutně a zdravě, aniž byste museli v kuchyni trávit spoustu času.

Dýňový krém se Šmakounem

Potřebujete:

600 g dýně

100 g Šmakoun hlíva ústřičná

půlku cibule

stroužek česneku

lžíci olivového oleje

1 l zeleninového vývaru

špetku soli a slunečnicová semínka

Postup:

Dýni oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli i česnek najemno nasekejte. Na lžíci olivového oleje opečte cibuli s česnekem. Poté přidejte nakrájenou dýni a restujte, dokud nezměkne. Osolte, zalijte zeleninovým vývarem a vařte asi 5 minut. Mezitím najemno nastrouhejte Šmakouna. Hrnec odstavte z plotny, přidejte nastrouhaného Šmakouna a rozmixujte do hladkého krému. Krém ozdobte slunečnicovými semínky.

Zdroj – www.smakoun.eu/www.petraurbankova.cz

Dýňové karbanátky

Zdroj - www.smakoun.eu

Zdroj – www.smakoun.eu

Potřebujete:

500 g dýně hokaido

200 g Šmakoun Mexico

3 vejce

2 stroužky česneku

2 lžíce drcených dýňových semínek

sůl, olivový olej

Postup:

Do velké mísy nastrouhejte dýni, Šmakouna a přidejte česnek. Přimíchejte 3 celá vejce a semínka, osolte a pořádně promíchejte. Na plech s pečicím papírem potřeným olejem tvořte placičky a pečte zhruba 30 minut v troubě.

Zdroj – www.smakoun.eu

Zeleninové bramboráky s dýní

Potřebujete:

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová

400 g brambor

120 g cukety

400 g máslové dýně

50 g Šmakoun s provensálským kořením

1 vejce

sůl, čerstvou bazalku a majoránku

3 stroužky česneku

1 lžíci mleté papriky

na zahuštění žitnou mouku

Postup:

Očištěné brambory, dýni a cuketu najemno nastrouhejte, přidejte vejce a najemno nastrouhaného Šmakouna s provensálským kořením, majoránku, prolisovaný česnek, najemno posekanou bazalku, lahůdkovou papriku a sůl. Celou směs zeleniny a koření zamíchejte a zahustěte žitnou moukou. Bramboráky opečte z obou stran na pánvi a podávejte s kysaným zelím.

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová

Jaké pokrmy připravujete z dýně vy?

Michaela Michalíková

interiér

Barvy v interiéru – co vše ovlivňují

Zařizujete si bydlení a přemýšlíte, jaké barvy vybrat? Slyšeli…
zelenina

12 zdravých potravin pro rychlejší hubnutí

Potřebujete zhubnout přebytečné kilogramy a udělat něco pro své…
anxiety-black-and-white-casual-1487956

Jak se vyrovnat se smrtí blízkého a pokračovat v práci?

Mnohé věci v životě nedokážeme ovlivnit. Smutek ze smrti…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

Nejnovější články

anxiety-black-and-white-casual-1487956

Jak se vyrovnat se smrtí blízkého a pokračovat v práci?

Mnohé věci v životě nedokážeme ovlivnit. Smutek ze smrti…
žena

Kegelovými cviky k intenzivnějšímu orgasmu

Správným cvičením posílíte své tělo a procvičíte problematické partie.…
randění

Život nezadané ženy: Proč se bojíme randit?

Na světě máme tři druhy žen. První skupinu tvoří…
zamilovaný pár

Kam s partnerem, abyste zahnali nudu

Jste se svým partnerem již nějakou dobu a rande…
pár v posteli

Znuděná sexem: Když vyprchá vášeň, je opravdu konec?

Jen málo aktivit je tak vzrušujících jako sex. A…

Související příspěvky

Zanechte komentář