Potřebujete rychle posnídat nebo povečeřet, nestíháte, a přesto se nechcete odbýt něčím nezdravým? Vyzkoušejte jemnou avokádovou pomazánku, kterou můžete doplnit zeleninou nebo lososem. Pochutnáte si také na velmi chutné pomazánce z červené čočky a vyzkoušet můžete i zdravý bezmasý tatarák.
Avokádová pomazánka
Potřebujete:
1 plátek přírodního Šmakouna
polovinu avokáda
kousek eidamu
hrst kešu
trochu citrónové šťávy
sůl a pepř
Postup:
Všechny ingredience společně umixujte dohladka. Ingredience můžete různě obměňovat nebo přidávat. V této pomazánce vám budou chutnat také nakládaná sušená rajčata, vajíčka uvařená natvrdo nebo ředkvičky nakrájené na plátky společně s uzeným lososem.
Zdroj – www.smakoun.eu/www.msimonees.cz
Pomazánka z červené čočky
Potřebujete:
250 g červené čočky
200 g Mexico Šmakouna
1 větší cibuli
3 oloupaná rajčata
2 lžíce olivového oleje, lžíci sojovky, adžiku, bazalku a dijonskou hořčici
Postup:
Cibuli pomalu osmahněte na oleji. Jakmile je měkká, přidejte nakrájená rajčata. Po odvaření vody přidejte čočku, adžiku, sojovku, promíchejte a zalijte horkou vodou. Vařte za občasného míchání doměkka, stačí zhruba patnáct minut. Přidejte najemno nastrouhaného Šmakouna, dochuťte dijónskou hořčicí a rozmixujte. Na závěr vmíchejte čerstvou bazalku.
Zdroj – www.smakoun.eu/Anna Planickova
Zdravý bezmasý tatarák
Potřebujete:
50 g Mexico Šmakouna nastrouhaného najemno
půl cibule nasekané na drobné kostičky
1 lžičku sladké papriky
necelou lžičku drceného nebo mletého kmínu
lžičku worchestru a hořčice
2 lžičky kečupu
pečivo (toasty, chléb)
sůl a pepř
Postup:
Všechny výše uvedené suroviny smíchejte a vytvořte směs. Nechte ji dvě hodiny vychladnout a podávejte na topinkách nebo toastech potřených česnekem. Můžete dozdobit čerstvou petrželkou nebo zeleninou.
Zdroj – www.smakoun.eu/Daniela vaří a píše
Jaká rychlá pomazánka je vaše nejoblíbenější?
Michaela Michalíková
s...