KZ_logo1

Cibulačka se sýrovým toastem

28.9.2015

Cibulačka je polévka, která se původně připravovala ve Francii. Má ale nesčetně různých variant a způsobů přípravy. Podle nás je nejlepší s přídavkem brandy a doplněná o křupavé krutony s parmazánovou krustičkou. Vyzkoušejte ji i vy a uvidíte, že rozhodně nebudete litovat.

Co budeme potřebovat:

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

280 g cibule

80 g toastový chléb

40 g parmazán

2 ks vejce

6 větviček tymián

4 ks bobkový list

10 ml brandy

500 ml silný drůbeží vývar

2 lžíce máslo

Parmazán

Olivový olej, sůl, pepř

Krok 1

Předehřejeme troubu na 180 °C. Do mísy nastrouháme parmazán. Toastový chléb nakrájíme na větší kostky. Větvičky tymiánu si svážeme provázkem. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na nudličky podélně po vlákně.

Krok 2

Ve větším hrnci si rozpálíme máslo s olivovým olejem (3 lžíce na 2 porce) a restujeme cibuli, dokud není zlatavá a měkká (jakoby slehne). Přidáme brandy a necháme zredukovat (na vysokém plameni svaříme množství cca na polovinu až třetinu).

Přidáme svázaný tymián, bobkový list a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a pepřem dle chuti a necháme vařit na mírném plameni 15-25 min.

Krok 3

Mezitím k parmazánu rozklepneme vejce a promícháme. Ve směsi důkladně obalíme kostky chleba, dáme do zapékací misky či pekáčku a zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud není krusta na toastovém chlebu pěkně zlatavá a křupavá.

Krok 4

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Z hotové polévky na závěr vyndáme svázaný tymián a bobkové listy. Servírujeme spolu se zlatavě opečeným toastem, který můžeme naklást přímo na povrch polévky.

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář