Pokud vás honí mlsná a nejraději byste si na svačinu dali pořádný kousek čokolády, zbrzděte a vyměňte čokoládu za sladkou, ale zdravou svačinu. Vyzkoušet můžete jáhlovou kaši, domácí mléčnou rýži nebo chia pudink.
Chia pudink
Potřebujete
dvě lžíce chia semínek
250 ml kokosového mléka
lžíce sirupu z agáve
čerstvé ovoce
oříšky, kakao nebo čokoláda (na zdobení)
Postup
Do mísy nasypte chia semínka, zalijte kokosovým mlékem a přidejte přibližně jednu lžíci sirupu z agáve. Směs nalijte do mističek a dejte do lednice uležet klidně přes noc, než semínka nabydou na objemu. Pudink dozdobte rozmačkaným nebo na kousky nakrájeným čerstvým ovocem a oříšky, kakaem nebo strouhanou čokoládou.
https://recepty.rohlik.cz/223-chia-pudink
Jáhlová kaše s jablky
Potřebujete
200 g jáhel
velké jablko
hrst vlašských ořechů
hrst rozinek
lžička mleté skořice
mléko
Postup
Jáhly spařte horkou vodou, dejte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte med a skořici a nechte vařit. Míchejte a vařte doměkka. Jablko umyjte a nakrájejte na malé kousky. Jakmile jsou jáhly uvařené, smíchejte je s jablky, ořechy a rozinkami.
https://recepty.rohlik.cz/2217-jahlova-kase-s-jablky
Domácí mléčná rýže
Potřebujete
balení rýže na rizoto
litr mléka
lžička skořice
lžíce medu
1 vanilkový lusk
Postup
Rýži v hrnci zalijte litrem mléka. Vmíchejte vanilku a lžičku skořice, doslaďte medem a důkladně promíchejte. Přiveďte mléko k varu, potom snižte plamen a stále míchejte po dobu zhruba deseti minut. Rýže vsákne mléko a vytvoří krémovou konzistenci. Musí být měkká, ale ne rozvařená. Připravte si dezertní pohárky nebo misky a rozdělte do nich mléčnou rýži. Ozdobit můžete špetkou mleté skořice a plátky jablek.
https://recepty.rohlik.cz/269-domaci-mlecna-ryze
Jaké další sladké svačiny vás napadají?
Michaela Michalíková
s...