KZ_logo1

Domácí langoše, kterým neodoláte

4.9.2016

Langoše jsou oblíbenou pochoutkou, kterou si většinou dopřáváme na festivalech, u rybníka nebo kdekoliv na výletě. Mnohým však vadí, když jsou langoše tučné a mastné. Zkuste si je připravit doma a budete mile překvapeni. Zvolte jiné suroviny, než znáte a obvykle používáte, jako například bílý jogurt nebo zakysanou smetanu.

Langoše se zakysanou smetanou

Potřebujete

na těsto

200 ml mléka

1 zakysanou smetanu

500 g hladké mouky

20 g droždí

5 lžic oleje

2 lžičky soli

nahoru

utřený česnek

kečup

strouhaný sýr

Postup

Jako první si připravte kvásek. Smíchejte droždí, mléko a špetku soli a cukru a nechte kvásek vzejít. Poté k němu přidejte mouku, zakysanou smetanu a olej. Vymíchejte těsto a nechte alespoň půl hodiny kynout. Z vykynutého těsta tvořte menší bochánky. Ty rozválejte nebo roztáhněte do placek a smažte na oleji. Pokládejte na ubrousky a potírejte ještě horké česnekem, kečupem a zasypte strouhaným sýrem.

Langoše, které nemusí kynout

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Potřebujete

500 g hladké mouky

180 ml mléka

1 balík sušeného droždí

sůl

Postup

Smíchejte hladkou mouku, sušené droždí, mléko a sůl. Vypracujte těsto, které se nelepí a není ani příliš tuhé. Vytvořte opět malé bochníčky, ze kterých udělejte placky a smažte na rozpáleném oleji. Stejně jako u předchozího receptu dozdobte česnekem, strouhaným sýrem a kečupem. Toto těsto vám dokonce vydrží v lednici do druhého dne, takže můžete mít čerstvé langoše dva dny za sebou.

Langoše s jogurtem

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Potřebujete

500 g polohrubé mouky

1 velký bílý jogurt

špetka soli

lžička jedlé sody

Postup

Do větší mísy dejte celý bílý jogurt, přidejte polohrubou mouku, lžičku sody a sůl. Smícháním těchto ingrediencí vytvořte těsto, které se nelepí. Těsto rozválejte a vykrajujte kolečka, například pomocí sklenice nebo misky. Smažte jen pár vteřin na rozpáleném oleji a zdobte podle svých chutí a fantazie. Vyzkoušejte langoše s tatarkou nebo majonézou.

Zkoušeli jste některý z těchto receptů?

Michaela Michalíková

 

pár

Zajímavosti o bodu G: Jak ho najdeme?

Ženy o něm často mluví, muži jej ještě častěji…
matka

Kojení: Mám důvody, proč nechci kojit

První dny mateřství jsou povětšinou zastřené mlhou. Adaptovat se…
interiér

Barvy v interiéru – co vše ovlivňují

Zařizujete si bydlení a přemýšlíte, jaké barvy vybrat? Slyšeli…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

Nejnovější články

pár

Zajímavosti o bodu G: Jak ho najdeme?

Ženy o něm často mluví, muži jej ještě častěji…
anxiety-black-and-white-casual-1487956

Jak se vyrovnat se smrtí blízkého a pokračovat v práci?

Mnohé věci v životě nedokážeme ovlivnit. Smutek ze smrti…
žena

Kegelovými cviky k intenzivnějšímu orgasmu

Správným cvičením posílíte své tělo a procvičíte problematické partie.…
randění

Život nezadané ženy: Proč se bojíme randit?

Na světě máme tři druhy žen. První skupinu tvoří…
zamilovaný pár

Kam s partnerem, abyste zahnali nudu

Jste se svým partnerem již nějakou dobu a rande…

Související příspěvky

Zanechte komentář