Víte, jak dostat do těla co nejvíce živin a vitamínů? Zdravým, ale hlavně chutným jídlem! Vyzkoušejte netradiční jídla ze Šmakouna a klidně je přichystejte i na slavnostní oběd. Šmakouna můžete doplnit mrkví a houbami nebo cuketou na způsob lasagní. A co takhle vyzkoušet omáčku z červených paprik?
Krémové štíhlé nudle s mrkví a houbami
Potřebujete:
270 g Šmakoun Štíhlé nudle (1 balení)
2 mrkve
1 menší kus celeru
2 lžíce sušených hub
½ balení Cottage sýru
3 lžíce olivového oleje
špetku soli
Postup:
Sušené houby namočíte na 30 minut do studené vody. Mrkev a celer nakrájíte na nudličky. Na olivovém oleji je zprudka osmahnete, osolíte a poté přidáte Štíhlé nudle, které během ohřívání rozdělujete od sebe. Sušené houby slijete, přidáte na pánev a snížíte teplotu. Ohřívejte asi 5 minut a poté přidejte cottage sýr. Podávejtee s čerstvými bylinkami.
Extra tip: Místo cottage sýru můžete vyzkoušet smetanu na vaření.
Zdroj – www.smakoun.eu
Cuketové lasagne zdravě i hravě
Potřebujete:
1 cuketu
100 g sýru syrovátkového typu
100 g žitných fleků
1 vejce
2 plátky Mexico Šmakouna
koření
rajčatový protlak
Postup:
Cuketu si nakrájejte na tenká kolečka a orestujte na pánvi, můžete použít lžičku kokosového oleje. Uvařené těstoviny smíchejte s vejcem a nastrouhaným Šmakounem. Díky mexické příchuti nemusíte směs ani více kořenit. V hrnečku si rozmíchejte protlak s trochou vody, ochuťte bazalkou, solí a pepřem. A v neposlední řadě si nastrouhejte sýr, abyste mohli začít vrstvit. Množství vychází na 2 porce, takže můžete péct v menší misce. První vrstvou bude těstovinová směs, tu pokryjte plátky cukety, naneste trochu protlaku a zasypte sýrem. Ve stejném pořadí naskládejte dvě vrstvy. Poslední vrstva sýra by měla být silnější.
Zdroj – Natty Cholevova – fitness
Bramborové noky s omáčkou z pečených paprik
Potřebujete:
na omáčku:
3 papriky
1 cibuli
100 g přírodního Šmakouna
1 feferonku
5 lžic smetany
paprikové koření
pepř
bylinkovou sůl
1 lžíci kokosového/rýžového oleje
Postup:
Papriky pečte v troubě zhruba 20 minut, poté ještě horké vložte do sáčku, aby se spařily (na dalších 20 minut). Následně papriky oloupejte a rozmixujte ponorným mixérem na pyré. Na pánvičce na oleji osmažte cibulku s nadrobno nakrájenou feferonkou a nadrobno nakrájeným Šmakounem. Po chvilce přidejte paprikové pyré a smetanu. Podle chuti dokořeňte – a máte hotovo.
Extra tip: Podávejte s bramborovými noky, které můžete pro ulehčení práce jednoduše koupit. Následně posypte nastrouhanou goudou.
Zdroj – www.smakoun.eu
Který z těchto receptů vyzkoušíte? Používáte Šmakouna ve své kuchyni?
Michaela Michalíková
s...