Chuť na sladké je někdy opravdu silná a těžko se s ní bojuje. Vyzkoušejte zdravé dezerty, díky kterým si sladké můžete dopřát. Připravte si zdravé řezy, karobovo-medové řezy nebo zkuste osvěžující tvarohový cheesecake.
Karobovo-medové řezy
Potřebujete:
100 g kukuřičné mouky
50 g pohankové mouky
100 g meruňkového Šmakouna
2 vejce
3 lžíce medu
lžíci meruňkové marmelády
2 lžíce karobu
Postup:
Umixujte meruňkového Šmakouna s medem a marmeládou a vmíchejte mouky. Přidejte vejce a pořádně promíchejte. Tři čtvrtiny směsi nalijte do připravené vymazané a vysypané zapékací misky. Do zbylé čtvrtiny těsta vmíchejte karob a pečte zhruba 25 minut při 180 °C.
Zdravé řezy
Potřebujete:
300 g vařené rýže
1 vejce
2 lžíce celozrnné mouky
10 lístků stévie a špetku skořice
lžíci sezamového oleje
200 g Šmakouna
200 g čerstvých jahod
lžíci arašídového másla
lžíci kokosu
10 g hořké čokolády
Postup:
Rýži s vejcem, stévií, sezamovým olejem a Šmakounem rozmixujte a rozdělte na dvě půlky. Do poloviny hmoty dejte špetku skořice, 150 g jahod a kokos. Do druhé poloviny hmoty přidejte arašídové máslo. Plech vymažte sezamovým olejem a vysypte celozrnnou moukou. Pak na plech vlijte hmotu s arašídovým máslem, poklaďte nakrájenými plátky jahod a přidejte hmotu s kokosem skořicí. Pečte na 200 °C zhruba 20 minut. Nakonec rozpusťte hořkou čokoládu a řez dozdobte.
Šmakounovo – tvarohový cheesecake
Potřebujete:
1 vaničku tvarohu
150 g bílého jogurtu
1 vanilkový pudink
1 vejce
1 balení Šmakouna Brusinka
stévii
Postup:
Šmakouna rozmixujte dohladka a dejte na dno kulaté formy. Všechny ostatní ingredience smíchejte a nalijte na vzniklý korpus. Přidejte oblíbené ovoce, posypte semínky a dejte péct na 30 minut při 180 °C.
Zdroj – www.smakoun.eu
Jaké zdravé dezerty připravujete vy?
Michaela Michalíková
s...