Pár surovin, jednoduchá příprava – a odměnou vám budou tyto malé placky vonící máslem, které si můžete ozdobit podle chuti, ale my jsme pro vás připravili kombinaci borůvkového žahoura a tvarohu.
Potřeby na vaření:
Mísa, dvě malé misky, rendlík, pánev, obracečka
Domácí suroviny:
Sůl, voda
Ingredience:
230 ml; Mléko
130 g; Polohrubá mouka
1 ks; Vejce
8 g; Droždí
60 g; Cukr krupice
60 g; Borůvky
125 g; Tvaroh
40 g; Cukr moučka
40 g; Máslo
65 g; Citron
Alergeny:
Mléko a výrobky z něj, obiloviny obsahující lepek, vejce a výrobky z nich
Krok 1:
Připravíme si kvásek: smícháme 100 ml vlažného mléka (na 2 porce) s rozdrobeným droždím, lžící mouky (na 2 porce) a lžící cukru krupice (na 2 porce). Zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut odstát.
Krok 2:
V míse smícháme zbylou mouku se špetkou soli, zbylým vlažným mlékem, vejci a 25 g cukru krupice (na 2 porce). Přidáme kvásek, promícháme a překryté utěrkou necháme na teplém místě kynout asi 20 minut.
Krok 3:
V rendlíku smícháme borůvky, zbylý krupicový cukr a tři lžíce vody (na 2 porce). Vaříme na středním plameni, dokud nevznikne hustá omáčka. V jiné míse smícháme tvaroh s citronovou šťávou a moučkovým cukrem dle chuti (část cukru si ale necháme na posypání při servírování).
Krok 4:
Vezmeme si pánev a na středním plameni v ní rozehřejeme máslo. Jakmile je máslo rozpuštěné nalijeme malé množství těsta (záleží na tom jak chceme mít lívance velké) a smažíme jej dozlatova z obou stran. Lívance podáváme s borůvkovým žahourem a tvarohem. Nakonec poprášíme moučkovým cukrem.
Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.
s...