Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a neměli byste ji vynechávat ani v létě, i když je horko nebo nemáte hlad. Připravte si snídani tak, aby vás osvěžila a příjemně naladila do nového dne. Vyzkoušejte sendvič s kozím sýrem, avokádový toast nebo pohankové palačinky s ricottou.
Sendvič s kozím sýrem a jablky
Potřebujete:
kváskový chléb nebo toasty
Ramu s podmáslím
tvrdý kozí sýr
1 jablko
hrst polníčku a řeřichy
Postup:
Spodní díl pečiva namažte Ramou s podmáslím, kterou posypete čerstvou řeřichou. Poté na chleba přidejte plátky kozího sýra. Doporučujeme tvrdý starší kozí sýr, jehož výrazná chuť krásně doplní svěží a jemnou chuť Ramy s podmáslím. Nakonec přidejte plátky jablek a polníček. Na závěr ještě můžete zakápnout medem.
https://recepty.rohlik.cz/2335-sendvic-s-kozim-syrem-a-jablky
Avokádový toast
Potřebujete:
3 plátky toustového chleba
kousek křenu a chilli
lžíci plnotučné hořčice
limetkovou šťávu
avokádo
1 sójový jogurt
1 avokádo
čerstvou bazalku, sůl a pepř
Postup:
Toustový chléb dejte opéct do topinkovače nebo nasucho na rozpálenou pánev. Křen očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle. Sójový jogurt dejte do misky a smíchejte s křenem, hořčicí, následně osolte a zakápněte trochou limetkové šťávy. Na opečené toasty namažte křenovou směs, posypte bazalkou a přidejte půlku avokáda nakrájeného na plátky. Druhou polovinu avokáda oloupejte a začněte vertikálně krájet na milimetrové proužky a držte jej stále u sebe. Následně ho pomocí prstů začněte tvarovat do rovné čáry. Pomocí prstů uchopte okraj a začněte stáčet do spirály. Avokádo musí být dostatečně zralé a mít krémovou konzistenci, aby se s ním lépe pracovalo. Pomocí velkého nože přemístěte růži z avokáda na připravené toasty, posypte chilli a solí.
https://recepty.rohlik.cz/1813-avokadovy-toust
Pohankové palačinky naslano
Potřebujete:
70 g pohankové mouky
10 g mandlové mouky
100 g ricotty
olivový olej
6 sušených rajčat
rukolu
Postup:
Smíchejte obě mouky se špetkou soli. Rozpalte pánev, potřete důkladně olejem a nalijte na pánev menší naběračku těsta. Palačinku po pár minutách obraťte a dopečte. Na palačinky rozetřete ricottu, posypte nasekanými rajčaty, rukolou a petrželí. Lehce osolte. Stočte nebo překlopte a podávejte.
https://recepty.rohlik.cz/1839-pohankove-palacinky-naslano
Jakou slanou snídani máte nejraději vy?
Michaela Michalíková
s...