Krůtí maso patří spolu s kuřecím k nejoblíbenějším druhům masa. Může za to jeho jemná chuť, jednoduchá příprava a lehká stravitelnost. Připravte si výbornou krůtí nádivku, vyzkoušejte krůtí kuličky s koriandrem nebo si dopřejte krůtí řízek s fazolkami.
Krůtí roláda s nádivkou
Potřebujete:
1 a půl kg krůtích prsou
provensálské bylinky
na náplň:
150 g kladenské pečeně
smetanu
Postup:
Krůtí prso ze strany nařízněte. Rozevřete ho, zakryjte folií a naklepejte. Poté si připravte náplň. Pečeni pokrájejte na kostičky. Vejce prošlehejte, zakápněte trochou smetany, osolte, opepřete, přidejte pečeni a zasypte nasekanou petrželkou. Směs namažte na rozklepané prso, pomocí folie ho srolujte, ovažte provázkem a přesuňte do pekáčku. Posypte provensálskými bylinkami a zhruba 45 minut pečte v troubě předehřáté na 150 °C. Podávejte s kaší nebo zeleninou na másle.
https://recepty.rohlik.cz/1493-kruti-rolada-s-nadivkou
Krůtí kuličky s koriandrem
Potřebujete:
2 plátky toustového chleba
500 g krůtího masa
2 jarní cibulky a kousek zázvoru
2 lžíce sójové omáčky a 2 lžičky sezamového oleje
koriandr, chilli a sezam
na omáčku:
2 lžíce sójové omáčky
lžičku sezamového oleje, lžíci limetkové šťávy
Postup:
Krůtí maso pomelte, zázvor a česnek nasekejte najemno. Koriandr, chilli a cibulku pokrájejte. Smíchejte veškeré ingredience a tvarujte kuličky. Ty dejte do zapékací nádoby a pečte v předem vyhřáté troubě do zhnědnutí. Podávat můžete se soba nudlemi nebo nudličkami z cukety. Při podávání zalijte připravenou omáčkou, která vznikne smícháním sójové omáčky, sezamového oleje, limetkové šťávy. Podávejte s opraženým bílým seznamem.
https://recepty.rohlik.cz/1435-kruti-kulicky-s-koriandrem
Krůtí prsní řízek s fazolkami a bramborem
Potřebujete:
400 g krůtích prsou
200 g uvařených brambor
200 g zelených fazolek
sůl a pepř
Postup
Brambory oloupejte, uvařte v osolené vodě. Fazolky spařte horkou vodou a nechte okapat. Ve velké pánvi si rozpalte olej, a osmahněte na něm osolené a opepřené plátky masa, přihoďte k němu i fazolky a chvíli opékejte. Uvařené brambory sceďte, okapejte. V druhé pánvi rozehřejte lžíci sádla a brambory na něm lehce opečte dozlatova.
https://recepty.rohlik.cz/1315-kruti-prsni-rizek-s-fazolkami-a-bramborami
Jaké maso máte raději vy? Kuřecí, nebo krůtí? A co z něj nejraději připravujete?
Michaela Michalíková
s...