Jahodových dezertů a pochoutek není v létě nikdy dost. Ale nezapomeňte si hlídat i svou linii a štíhlou postavu do plavek. Vyzkoušejte neobvyklé, ale zdravé recepty, které vaše hubnutí, krásu i zdraví podpoří. Dopřát si můžete nepečený kešu dort s jahodami, jahodovou bombu nebo jahody v ricottě.
Nepečený kešu dort s jahodami
Potřebujete:
na korpus:
200 g nesolených kešu ořechů
120 g ovesných vloček
10 g tmavého karobu
40 g kokosového oleje
100 g kokosu
35 g kakaového másla
2 lžíce datlového sirupu
na náplň:
2 banány
na krém:
200 g nesolených kešu
30 g kokosového oleje
50 g kakaového másla
200 g jahod
100 g Šmakouna Brusinka & Goji
Postup:
Rozmixujte ovesné vločky a kokos. Poté zvlášť rozmixujte kakaové máslo, přidejte rozmixované kešu (před mixováním by měly být alespoň 8 hodin namočené) Všechny suroviny na korpus smíchejte a rozmixujte na hladký krém. Natlačte do formy a umačkejte na dno. Poté tento nepečený korpus potřete rozmačkanými banány a přidejte krém. Krém si připravíte rozmixováním namočených kešu ořechů, přidáním kokosového oleje, kakaového másla a rozmixovaných jahod a Šmakouna. Krém rozetřete a dozdobit můžete jahodami nebo strouhanou čokoládou. Nechte ztuhnout v lednici.
Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová
Jahodová bomba
Potřebujete:
na základ těsta:
100 g vloček
1 vejce
půl hrnku kokosového mléka
1 lžíci medu
na vršek dezertu:
200 g jahod
3 bílky
100 g Šmakouna Švestka & skořice
Postup:
Smíchejte rozmixované nebo klidně i celé vločky, přidejte vejce a kokosové mléko. Nezapomínejte ani na lžíci medu. Dejte do formy a na 200 °C pečte zhruba 10 minut. Poté z bílků vyšlehejte sníh. Na upečený korpus dejte nastrouhaného Šmakouna, jahody, sníh a dozdobte. Pečte dalších 15 minut a můžete podávat.
Zdroj – www.smakoun.eu/Daniela Hrouzková
Jahody v ricottě
Potřebujete:
Šmakouna Brusinka & goji
1 tvaroh ve vaničce
2 ricotty
2 vejce
vanilku z jednoho lusku
200 g jahod
Postup:
Nejdříve nastrouhejte Šmakouna, přidejte k němu tvaroh, sýr ricotta, vanilku a vejce. Vymíchejte do hladkého krému. Na dno malé zapékací misky rozložte jahody, na ně rozetřete krém a 20 minut zapečte v troubě. Podávejte ještě teplé.
Zdroj – www.smakoun.eu
Vyzkoušíte tyto jahodové dezerty bez mouky? Výsledek pak vyfoťte a pochlubte se nám!
Michaela Michalíková
s...