KZ_logo1

Neobvyklé jahodové recepty pro štíhlou linii

30.6.2016

Jahodových dezertů a pochoutek není v létě nikdy dost. Ale nezapomeňte si hlídat i svou linii a štíhlou postavu do plavek. Vyzkoušejte neobvyklé, ale zdravé recepty, které vaše hubnutí, krásu i zdraví podpoří. Dopřát si můžete nepečený kešu dort s jahodami, jahodovou bombu nebo jahody v ricottě.

Nepečený kešu dort s jahodami

Potřebujete:

na korpus:

200 g nesolených kešu ořechů

120 g ovesných vloček

10 g tmavého karobu

40 g kokosového oleje

100 g kokosu

35 g kakaového másla

2 lžíce datlového sirupu

na náplň:

2 banány

na krém:

200 g nesolených kešu

30 g kokosového oleje

50 g kakaového másla

200 g jahod

100 g Šmakouna Brusinka & Goji

Postup:

Rozmixujte ovesné vločky a kokos. Poté zvlášť rozmixujte kakaové máslo, přidejte rozmixované kešu (před mixováním by měly být alespoň 8 hodin namočené) Všechny suroviny na korpus smíchejte a rozmixujte na hladký krém. Natlačte do formy a umačkejte na dno. Poté tento nepečený korpus potřete rozmačkanými banány a přidejte krém. Krém si připravíte rozmixováním namočených kešu ořechů, přidáním kokosového oleje, kakaového másla a rozmixovaných jahod a Šmakouna. Krém rozetřete a dozdobit můžete jahodami nebo strouhanou čokoládou. Nechte ztuhnout v lednici.

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová

Jahodová bomba

Potřebujete:

na základ těsta:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

100 g vloček

1 vejce

půl hrnku kokosového mléka

1 lžíci medu

na vršek dezertu:

200 g jahod

3 bílky

100 g Šmakouna Švestka & skořice

Postup:

Smíchejte rozmixované nebo klidně i celé vločky, přidejte vejce a kokosové mléko. Nezapomínejte ani na lžíci medu. Dejte do formy a na 200 °C pečte zhruba 10 minut. Poté z bílků vyšlehejte sníh. Na upečený korpus dejte nastrouhaného Šmakouna, jahody, sníh a dozdobte. Pečte dalších 15 minut a můžete podávat.

Zdroj – www.smakoun.eu/Daniela Hrouzková

Jahody v ricottě

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

Šmakouna Brusinka & goji

1 tvaroh ve vaničce

2 ricotty

2 vejce

vanilku z jednoho lusku

200 g jahod

Postup:

Nejdříve nastrouhejte Šmakouna, přidejte k němu tvaroh, sýr ricotta, vanilku a vejce. Vymíchejte do hladkého krému. Na dno malé zapékací misky rozložte jahody, na ně rozetřete krém a 20 minut zapečte v troubě. Podávejte ještě teplé.

Zdroj – www.smakoun.eu

Vyzkoušíte tyto jahodové dezerty bez mouky? Výsledek pak vyfoťte a pochlubte se nám!

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář