KZ_logo1

Rajčatová bruschetta zapečená a posypaná parmazánem

24.7.2015

Bruschetta je známá od 15. století a pochází z Itálie, kde si jí místní obyvatelé obvykle vychutnávají ke snídani, nebo jako předkrm. Bruschetty jsou neodmyslitelnou součástí podzimní akce, takzvané bruschettaty, kde se setkávají pěstitelé oliv v lisovnách a ochutnávají první drahocenné várky čerstvého olivového oleje. K ochutnávání oleje používají bílý chleba pečený nad ohněm nebo nad dřevěným uhlím, tedy bruschettu. Staňte se i vy na okamžik „pěstitelem oliv“ a ochutnejte bruschettu s rajčaty, bazalkou a parmazánem.

Obtížnost: stupeň č. 1

Doba přípravy 15 min

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Francouzská bageta 1 ks

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Rajčata 400 g

Šalotka 50 g

Česnek 1 stroužek

Čerstvá bazalka 10 g

Aceto balsamico světlé 2 lžíce

Parmazán 60 g

olivový olej extra virgine, sůl, mletý pepř

škrabka, miska, hrnec, lis na česnek, cedník, prkénko

 1. Připravíme si rajčata

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Z rajčat vykrojíme zelená lůžka a na druhé straně nařízneme kůži do tvaru křížku. V hrnci dáme vařit 1 litr vody. Rajčata spaříme v horké vodě po dobu 30 sekund a scedíme. Poté rychle zchladíme ve studené vodě. Rajčata oloupeme, rozkrojíme na polovinu a zbavíme semínek. Následně nakrájíme na 0,5 cm velké kostičky.

2. Připravíme si ostatní suroviny

Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bazalku nakrájíme na cca 0,5 cm velké kousky, pár lístků si schováme na ozdobu. Pomocí škrabky nastrouháme parmazán. Předehřejeme si troubu na 180°C, nastavíme program na vrchní i spodní pečení.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

3. Začneme s přípravou rajčatové směsi

Do misky nasypeme rajčata, šalotku, česnek, bazalku, 4 polévkové lžíce olivového oleje extra virgin, aceto balsamico, dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.

4. Dokončíme bagetu se směsí

Bagetu podélně rozpůlíme, rajčata rozprostřeme na bagetu a posypeme parmazánem. Takto připravenou bagetu pečeme osm minut. Při servírování dozdobíme upečenou bagetu lístky bazalky.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

holywoodska-houpacka-piero-tmave-seda-moderni-kov-textilie-modern-living

Dětský ráj na vaší zahradě

Přemýšlíte, jak vybavit zahradu na léto, abyste si mohli…

Ideální brigáda: Aplikace, která spojuje firmy a brigádníky

Internet nabízí spoustu zajímavých portálů pro hledání práce, ovšem…

Nachystejte se na pláž! Jaké plavky jsou trendy?

Už jen pár týdnů a můžeme se těšit na…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

Nejnovější články

Odhoďte stud a užijte si maximum vzrušení s vibrátorem!

V dnešní době je na trhu velké množství erotických pomůcek…

Oznamte všem, že se budete vdávat!

Konečně vás dlouholetý partner požádal o ruku! Tak dlouho…

I dámy mají své úchylky. Podívejte se na nejpodivuhodnější sexuální praktiky

Dávno jsou pryč doby, kdy byla sexuální témata tabu.…

Rozpadá se vám manželství? Většinou je na vině nedostatek sexu

Bohužel, po několika letech navštíví manželství nevítaný host jménem…
8e5b79d5a0deca33d378f9aa25331e87

Horoskop věrnosti – Jak jsou na tom znamení zvěrokruhu s nevěrou

Patříte mezi milovníky různých horoskopů? Zajímalo by vás, co…

Související příspěvky

Zanechte komentář