KZ_logo1

Risotto al funghi (houbové risotto)

26.6.2015

Houbové risotto a zejména pak hříbkové risotto (risotto al fungi porcini) je jednoduchý recept, kterým si zpříjemníte nejen večer po houbařském výletě. Kromě hříbků je základem správný druh rýže. Jedním z nich je i rýže Carnaroli, která je pokládána za královnu italských rizotových rýží. Má dlouhá, velká a baculatá zrnka. Díky vysokému obsahu škrobu je při vaření lepkavá až mazlavá, výborně pak vstřebává další ingredience, avšak uvnitř zrnka zůstávají tvrdá, proto je ideální na všechny druhy risott.

Obtížnost: stupeň č. 1

Doba přípravy 30 min.

 

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Rýže carnaroli 150 g

Máslo 50 g

Kuřecí vývar 0,5 l

Bílé víno 1 dl

Parmazán 70 g

Šalotka 50 g

Hříbky 40g sušené

Olivový olej, sůl, mletý pepř

Kastrol, miska, struhadlo, prkénkoOlivový olej, sůl, mletý pepř

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

1. Připravíme si suroviny

Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Parmazán nastrouháme na jemné straně struhadla. Sušené hříbky dáme do misky s vodou a necháme je deset minut máčet. Poté hříbky překrájíme na menší kousky o velikosti 2 cm.

2. Začneme se základem na risotto

Do kastrolu přidáme 3 polévkové lžíce olivového oleje (pro 2 porce), který rozehřejeme na vysokém plameni. Jakmile je olej rozpálený, stáhneme plamen na střední a vložíme nakrájenou šalotku, kterou opékáme 1-2 minuty. Šalotka by neměla být spálená, měla by zůstat bílá.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

3. Uvaříme rýži s hříbky

Do kastrolu s opečenou šalotkou přidáme rýži, kterou taktéž krátce opečeme po dobu 1 minuty. Následně přidáme hříbky, zalijeme bílým vínem, kuřecím vývarem (trošku si ponecháme bokem, kdyby ke konci byla rýže nedovařená) a rýži vaříme cca 15 -17 minut na nízkém plameni, dokud se nám vývar nevyvaří a rýže nezměkne. Pokud rýže bude ještě tvrdá, přilijeme zbytek vývaru a rýži dovaříme.

4. Dokončíme risotto

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Nakonec přidáme parmazán, vmícháme máslo, dochutíme solí a pepřem a stáhneme z ohně. Hotové risotto servírujeme v hlubokém talíři či misce.

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

Ideální brigáda: Aplikace, která spojuje firmy a brigádníky

Internet nabízí spoustu zajímavých portálů pro hledání práce, ovšem…

Nachystejte se na pláž! Jaké plavky jsou trendy?

Už jen pár týdnů a můžeme se těšit na…

4 tipy pro výběr nové koupelnové skříňky

Potřebujete pořídit novou skříňku do koupelny? Stejně jako u…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

Nejnovější články

Odhoďte stud a užijte si maximum vzrušení s vibrátorem!

V dnešní době je na trhu velké množství erotických pomůcek…

Oznamte všem, že se budete vdávat!

Konečně vás dlouholetý partner požádal o ruku! Tak dlouho…

I dámy mají své úchylky. Podívejte se na nejpodivuhodnější sexuální praktiky

Dávno jsou pryč doby, kdy byla sexuální témata tabu.…

Rozpadá se vám manželství? Většinou je na vině nedostatek sexu

Bohužel, po několika letech navštíví manželství nevítaný host jménem…
8e5b79d5a0deca33d378f9aa25331e87

Horoskop věrnosti – Jak jsou na tom znamení zvěrokruhu s nevěrou

Patříte mezi milovníky různých horoskopů? Zajímalo by vás, co…