Věděli jste, že pravidelná konzumace jogurtů zlepšuje naši obranyschopnost a posiluje imunitní systém? V současnosti patří mezi nejzdravější a nejoblíbenější řecký jogurt. Stejně dobře jej nahradíte obyčejným bílým jogurtem. Upečte si rychlé a vydatné dezerty nebo jogurt použijte do krému.
Cheesecake s jogurtem
Potřebujete
200 g sušenek (máslové nebo čokoládové)
50 g másla
na náplň
2 hrnky bílého řeckého jogurtu (nebo obyčejného)
3 vejce
80 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
lžíci kukuřičného škrobu
Postup
Nejdříve si předehřejte troubu na 170° C. Sušenky si rozmixujte nebo rozemelte na jemnou směs. Přidejte k nim rozpuštěné máslo a vytvořte těsto. Směs namačkejte do dortové formy a nechte 10 minut zapéct. Náplň si připravte smícháním jogurtů s vejci, cukry a lžící škrobu. Směs nalijte na korpus a pečte alespoň 40 minut. Můžete ozdobit čerstvým ovocem a podávat vychlazené.
Skořicové koblížky s jogurtem
Potřebujete
200 g bílého jogurtu
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
2 vejce
1 prášek do pečiva
na obalení
smíchaný vanilkový a skořicový cukr
Postup
Smíchejte obě mouky s práškem do pečiva. Přidejte k moukám vejce a bílý jogurt. Lžící nabírejte koblížky a vhazujete do rozpáleného oleje. Smažte dozlatova a ještě teplé obalujte ve směsi vanilkového a skořicového cukru.
Jogurtový sorbet
Potřebujete
500 g ovoce (jahody, lesní ovoce nebo banány)
500 g bílého nebo řeckého jogurtu
80 g medu
2 bílky
Postup
Vámi zvolenou formu vyložte potravinovou fólií. Rozmačkejte nebo rozmixujte ovoce na pyré. K ovocné směsi přidejte med a bílý jogurt. Z bílků vymíchejte sníh a opatrně jej přidejte k ovoci. Dejte na tři a více hodin do mrazáku. Podávejte s horkým ovocem a klidně i domácí šlehačkou.
Zkoušeli jste péct z jogurtu? Máte zajímavý recept?
Michaela Michalíková
s...