KZ_logo1

Vyzkoušejte velikonoční nádivku s masem i bez

13.4.2017

K Velikonocům bezesporu patří nádivka. Do ní můžete přidat čerstvé bylinky ze zahrádky, ale skvěle chutná také se špenátem nebo kopřivami. Vyzkoušejte také variantu bez masa. Nádivku podávejte s brambory, čerstvým pečivem nebo se zeleninovým salátem. Chutná teplá i studená.

Velikonoční nádivka

Potřebujete

6 starších rohlíků

4 vejce

150 g másla

150 ml smetany

100 ml plnotučného mléka

300 g uzeného masa

čerstvá petržel

sůl, pepř a muškátový oříšek

Postup

Nejdříve dejte vařit maso. Uvařené maso pokrájejte na kostičky. Rohlíky pokrájejte a na pánvi na sucho opražte. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Do orestované cibule přilijte smetanu a mléko, přidejte žloutky, osolte, opepřete a nastrouhejte muškátový oříšek. Promíchejte dohromady a nalijte na opečené rohlíky. Přidejte pokrájené maso a nasekanou petržel. Ušlehejte sníh z bílků a opatrně zamíchejte do směsi. Pečte na 200 °C dozlatova.

https://recepty.rohlik.cz/1491-velikonocni-nadivka

Velikonoční nádivka bez masa

Potřebujete

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

100 ml rostlinného mléka

200 g uzeného tofu

2 hrsti baby špenátu

1 hrst petržele

3 vejce

sůl, pepř a muškátový oříšek

Postup

Troubu předehřejte na 180° C. Pečivo si nakrájejte na drobné kostičky a zalijte mlékem, aby změklo. Přidejte žloutky, nastrouhané tofu, omytý špenát a petržel. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků, opatrně zapracujte, případně ještě dochuťte a vložte do zapékací nádoby. Pečte zhruba 45 minut.

https://recepty.rohlik.cz/1517-velikonocni-nadivka-bez-masa

Kopřivová nádivka

Potřebujete

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

500 g uzeného masa

8 rohlíků z předešlého dne

6 vajec

1 smetana na šlehání

200 g lístků mladých kopřiv

1 cibule

4 stroužky česneku

sůl, pepř a sušené bylinky

Postup

Uzené maso uvařte ve vodě a nakrájejte na kostičky. Rohlíky pokrájejte. Oddělte žloutky od bílků a žloutky rozmíchejte ve smetaně. Z bílků vyšlehejte sníh. Smetanu se žloutky nalijte k rohlíkům a přidejte uzené maso. Kopřivy spařte vroucí vodou a nasekejte na menší kousky. Přidejte k rohlíkům a ochuťte solí, pepřem, česnekem a sušenými bylinkami. Na závěr opatrně vmíchejte sníh a dejte péct na 180 °C zhruba na 50 minut.

Pečte na Velikonoce nádivku?

Michaela Michalíková

manželský_pár

Vdaná před 30tkou: Výhody a nevýhody manželství v mladém věku

Život je komplikovaný a zábavný, někdy krutý, jindy úžasný.…

Co dělat, když potřebujete půjčit? Vyzkoušejte nebankovní půjčku

Přejeme si, abychom se nikdy nedostali do této situace…
woman-2003647_1280

Žijme v přítomnosti: Stop nekonečnému přemýšlení

Kolik hodin denně strávíme přemýšlením? Nad tím jste se…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

Nejnovější články

manželský_pár

Vdaná před 30tkou: Výhody a nevýhody manželství v mladém věku

Život je komplikovaný a zábavný, někdy krutý, jindy úžasný.…

Odhoďte stud a užijte si maximum vzrušení s vibrátorem!

V dnešní době je na trhu velké množství erotických pomůcek…

Oznamte všem, že se budete vdávat!

Konečně vás dlouholetý partner požádal o ruku! Tak dlouho…

I dámy mají své úchylky. Podívejte se na nejpodivuhodnější sexuální praktiky

Dávno jsou pryč doby, kdy byla sexuální témata tabu.…

Rozpadá se vám manželství? Většinou je na vině nedostatek sexu

Bohužel, po několika letech navštíví manželství nevítaný host jménem…