KZ_logo1

11 originálních rad, které vám pomohou v kuchyni

16.7.2017

Naučte se dokonale dochutit polévku, připravit nejlepší bramborovou kaši nebo předejít rozvařeným knedlíkům. Inspirujte se chytrými triky a radami, které vám ulehčí a také urychlí práci v kuchyni. Některé z těchto vychytávek používaly už naše babičky, a jsou tedy léty ověřené.

1) Pokud opékáte toastový chleba, zkuste do toasteru vložit dva toasty do jednoho slotu. Díky tomu budou oba kousky pečiva z jedné strany opečené a z druhé strany měkké. Díky tomu můžete připravit výborný plněný sendvič přesně tak, jak má chutnat.

2) Koupený olej nebo ocet má často krycí víčko, které většina z nás strhává. Zkuste to tentokrát jinak. Udělejte do víčka pomocí vidličky dvě až tři díry a ocet nebo olej se vám bude mnohem lépe dávkovat a hlavně nebude téci nikde kolem.

3) Málokdo přidává do polévky celou feferonku. Přitom její chuť dokáže dokonale vylepšit téměř jakoukoliv polévku. Vyzkoušejte ji v gulášové, hrachové, čočkové, fazolové nebo také ve slepičí polévce.

4) Zelenina, kterou uchováváte v mrazáku delší dobu, může ztratit svou typickou chuť. Pokud chcete použít například starší mrkev, povařte ji v čerstvě lisované pomerančové šťávě a pro obnovu chuti přidejte ještě kapku oleje.

5) Aby při vaření čerstvá zelenina (například brokolice a špenát) neztratila svou barvu, hned po uvaření ji ochlaďte ledovou nebo studenou vodou.

6) I tomu nejlepšímu kuchaři se někdy stane, že mu při vaření přeteče mléko. Abyste zabránili nepříjemnému zápachu, místo, kam mléko vyteklo, ihned posypte solí. Ta nepříjemný zápach pohltí a mimo jiné připálené mléko rychleji a snáze dostanete ze sporáku dolů.

7) Pro dokonalou chuť bramborové kaše mezi brambory hned po uvaření přidejte kousek másla, smetanu a rozmixovaný celer. Novou chutí bramborové kaše budete příjemně překvapení.

8) Pokud nespotřebujete oddělené bílky nebo žloutky, můžete je uchovat v lednici i pár dnů. Do bílků přidejte pár kapek šťávy z citronu a špetku soli a do žloutků dejte lžíci mléka. Jen tak vám tyto suroviny neoschnou a neztvrdnou.

9) Zajímavým způsobem, jak zahustit omáčku bez jíšky, je využití kostky másla, obalené v hladké mouce. Tuto kostku másla přidejte do hrnce a vaše omáčka bude krásně hustá a krémová.

10) Pro zlatou a křupavou kůrku u kuřete nebo jiné drůbeže potřete pečínku před pečením mlékem.

11) Vaříte knedlíky a máte strach, aby se nerozvařily? Přidejte do vody špetku hladké mouky, díky níž budou knedlíky krásně nadýchané.

Znáte některou z těchto rad? Máte v zásobě další vychytávky? Podělte se s ostatními čtenářkami.

Michaela Michalíková

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…

Dobrá erotická pomůcka umí zlepšovat každý vztah

Máte doma už skutečně tu pravou erotickou pomůcku? Pokud…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář