KZ_logo1

11 tipů, které vám ulehčí pečení

29.11.2017

I když si třeba myslíte, že jste mistrem kuchyně, a vaše dezerty nebo koláče si vychvaluje široké okolí, můžete se inspirovat našimi tipy, které vám pečení urychlí a usnadní. Všechny tyto rady jsou ověřeným způsobem, jak svůj pečicí um podtrhnout a získat tak řád zlaté vařečky!

1) Pudink bez škraloupu

Pokud ke svému pečení potřebujete vychladlý pudink a nechcete, aby se vám na něm vytvořil škraloup, stačí, když jej ještě za tepla přikryjete potravinářskou fólií a necháte ho vychladnout pod ní.

2) Jak vytvořit lahodnou krustu

Máte rádi koláče a pečete je často? Používejte při vymaštění pekáče máslo, které posypete lžící mouky nebo jemnou strouhankou. Vytvoříte tak mírně slanou krustu, která každému dezertu jen prospěje. Pokud chcete, aby byla krusta na dezertu nebo koláči pořádně vypečená a křupavá, vysypte pekáč cukrem.

3) Originální posypka (drobenka)

Čekáte návštěvu a máte v plánu péct koláče s posypkou? Zcela jiný rozměr tomuto tradičnímu dezertu dodáte, když do posypky přidáte lžíci skořice, máku nebo mletých mandlí.

4) Lahodnější ovoce v koláči

Mnozí z nás rádi pečou dezerty plné ovoce. Mnohokrát se ale stane, že ovoce je příliš mokré a šťavnaté a prosakuje skrz těsto. Tomu zabráníte tak, že jej obalíte v mouce. Dále už s ním můžete nakládat tak, jak jste zvyklí.

5) Nadýchané palačinky

Máte rádi palačinky? Dopřejte si je řádně nadýchané. Stačí, když místo obyčejné vody použijete do těsta sodovku. Palačinky pak budou neodolatelné.

6) Domácí vanilkový cukr

Víte, jak si za necelý měsíc vytvořit velké množství výborného vanilkového cukru? Stačí, když do uzavíratelné sklenice nasypete krystalový cukr a do něj přidáte vanilkové lusky bez dřeně a zrníček. Za dva až tři týdny tak získá obyčejný cukr vanilkové aroma a vy jej můžete použít místo vanilkového cukru z obchodu.

7) Uskladnění sušenek

Foto: pinterest.com

Foto: pinterest.com

Pokud máte rádi sušenky a potřebujete je uskladnit na delší dobu, použijte uzavíratelnou plechovou dózu. Tu vystelte savým papírem a vložte do ní i kousek suchého chleba nebo kostku cukru. Tyhle suroviny zajistí, že sušenky nezvlhnou a zůstanou stále krásně křupavé.

8) Jak nepřipálit mléko

Pokud potřebujete ohřát mléko, které používáte při pečení, nesmí se vám připálit. Pachuť z připálení by mohla zkazit celý dezert. Připálení zabráníte tím, že na dno hrnce nalijete lžíci studené vody a poté teprve mléko.

9) Loupání mandlí

Na vánoční cukroví se dokonale hodí loupané mandle. Abyste ušetřili, můžete koupit i neloupané a jednoduchým a rychlým způsobem si je doma oloupat. Stačí, když je dáte na tři minuty vařit a poté zavřete do igelitového sáčku. Následně je nechte zhruba další tři minuty odpočinout a pak už stačí jen lehké promnutí mezi prsty a mandle se budou svlékat skoro samy.

10) Zlaté pečení

Aby vaše cukroví a sladké pečivo vypadalo skvěle, nezapomeňte jej potřít vejcem. Použijte žloutek, který rozmícháte se lžící mléka. Tento nátěr dopřejte těstu ještě před jeho odpočinutím v ledničce a poté znovu těsně před pečením. Cukroví pak bude krásně zlaté.

11) Jak vyzrát na kvásek

Velký problém nám občas působí i kvásek. Pokud potřebujete, aby vám těsto pěkně a rychle vzešlo, dejte jej na ledničku, na tomto místě je opravdu velmi teplo. Jediné místo, které se ledničce vyrovná, je už jen rozehřáté topení.

Pečete rádi a často? Máte také nějakou radu, která nám ulehčí práci?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář