KZ_logo1

2 úžasné a zdravé dezerty s jahodami

26.1.2017

Ani v zimním období nezapomínejte na chutné ovocné dezerty. Inspirujte se jahodovými tipy a použijte zamražené jahody z léta nebo si dopřejte čerstvé jahody, které najdete na pultech obchodů i v zimě. Užijte si sladké, ale zdravé dobroty.

Quinoa koláč se Šmakounem, kokosovou smetanou, jahodami a borůvkami

Potřebujete:

na korpus:

2 lžíce Českého Ghíčka Bio

200 g vařené quinoi

60 g jablečného pyré

2 malé banány

1 vejce

1 vanilku z lusku

160 g rýžové polohrubé mouky

2 lžičky kypřicího prášku

na náplň:

1 balení kokosové smetany

100 g přírodního Šmakouna

borůvky dle potřeby

jahody dle potřeby

Postup:

Uvařenou quinou rozmixujte společně s banánem, jablečným pyré, přidejte vejce, Ghí, vanilku a těsto vyšlehejte. Nakonec ručně vmíchejte metlou rýžovou mouku a kypřicí prášek. Připravené těsto vložte do formy s pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřete. Připravte si náplň na koláč. Rozmixujte Šmakouna společně s kokosovou smetanou, vzniklý krém rozetřete na korpus. Povrch dortu poklaďte ovocem. Koláč vložte do rozehřáté trouby a pečte na 200 °C necelých 30 minut.

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová pro Vaření s Pažitkou, www.navlnechuti.cz

Oříšková roláda s kakao-oříškovým krémem a jahodami

Potřebujete:

Zdroj – www.smakoun.eu/Alchymie vaření - Alchemy of cooking

Zdroj – www.smakoun.eu/Alchymie vaření – Alchemy of cooking

na těsto:

5 vajec

40 g vanilkového cukru

90 g mletých vlašských ořechů

na krém:

150 g Kakaooříškového krému Šmakoun

250 g tvarohu

jahody

Postup:

Z bílků s cukrem vyšlehejte pevný sníh. Lžící vmíchejte žloutky a nakonec mleté ořechy. Na plech vyložený pečicím papírem rovnoměrně rozetřete tenkou vrstvu těsta. Pečte zhruba 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Ihned po upečení stáhněte papír a nechte chvíli zchladnout. Tvaroh vyšlehejte se Šmakoun krémem dohladka a přidejte kousky jahod. Rovnoměrně rozetřete na upečený plát a srolujte.

Zdroj – www.smakoun.eu/Alchymie vaření – Alchemy of cooking

Dopřáváte si ovocné dezerty i v zimě? Jaké ovoce používáte při pečení nejraději?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář