Osvěžující dobroty na letním pikniku nebo u bazénu vždycky přijdou vhod. My vám dnes přinášíme tři nové tipy, jak si léto ještě více užít a jak si i při vysokých teplotách udržet úsměv na tváři. Vyzkoušejte je taky, udělají radost nejen vám, ale I vašim dětem, které se do příparavy mohou samozřejmě pustit s vámi. Není to nic těžkého, tak pojďme na to!
Kiwi zmrzlinová lízátka
Ingredience:
4 ks kiwi
mléčná nebo hořká čokoláda
smetana ke šlehání
dřívka na nanuky
Postup:
Nejdříve si dejte rozpustit čokoládu do vodní lázně. Jakmile bude rozehřátá (ale ne horká!) přidejte do ní smetanu, aby byla čokoláda jemnější a řidší. Kiwi si nakrájejte na 1 cm široká kolečka a napíchněte si do nich ze spodní strany nanuková dřívka. Kiwi namočte do čokolády a nechte okapat. Poté je vložte do mrazáku a za pár hodin můžete mlsat ledové ovocné nanuky.
Tip: Výbornou variantou je i ananas nebo banán v čokoládě.
Citronový domácí sorbet
Ingredience:
kůra z 1 citronu
1 šálek vody
½ šálku cukru
½ šálku citronové šťávy
½ šálku perlivé minerálky
kousky citronu a lístky máty na ozdobu
Postup:
V hrnci smíchejte strouhanou citronovou kůru, šálek vody a cukr. Povařte a snižte plamen, 5 minut nechte lehce probublávat. Poté odstavte z tepla a směs vychlaďte. Ve džbánku nebo míse smíchejte vzniklý citronový sirup z kůry s citronovou šťávou a minerálkou. Nalijte do zmrzlinovače. Pokud jej nemáte, lze si lehce poradit vložením do mrazáku, musíte však každých 30 minut myslet na to, abyste směs zamíchali! Díky tomu ve směsi vzniknou rovnoměrné malé krystaly, ze kterých se po pár hodinách stane sorbet. Až bude hotový, ozdobte kousky citronu a podávejte.
Zmrzlinové sendviče
Ingredience:
1 balíček BeBe sušenek nebo vašich oblíbených cookies sušenek
1 vanička tvarohu
1 hrnek oblíbeného sezónního ovoce – borůvky, maliny, třešně
1 malý bílý jogurt
trochu sladidla nebo cukru dle chuti
Postup:
Do mísy vyklopte tvaroh, jogurt a vámi vybrané ovoce. Vyšlehejte ovocný tvaroh a vyzkoušejte, zda je nutné jej dosladit (dle množství cukru v ovoci). Tvarohový krém opatrně naneste na BeBe sušenky nebo na cookies a přiklopte druhou sušenkou. Vzniklé sendviče vložte do mrazáku. Až krém zmrzne, můžete podávat.
Inspirovali jsme vás některým z letních osvěžení? Jak se v létě nejraději ochlazujete vy?
Tereza Obořilová
s...