Meloun je výborným letním osvěžením a neobejde se bez něj žádná grilovačka ani party. Zkuste tentokrát překvapit své blízké originálními recepty, ve kterých hraje hlavní roli právě meloun. Vyzkoušejte melounový salát, salsu k masu nebo také oblíbenou polévku gazpacho.
Melounová salsa k masu
Potřebujete:
150 g vodního melounu
50 g papriky
2 lžíce citrónové šťávy
lžíci koriandru a lahůdkové cibulky
lžíci jalapeňos papriček
Postup:
Všechny ingredience nakrájejte na malé kostičky a přidejte koření. Dobře promíchejte a dejte odležet do ledničky. Meloun a paprika se rozleží a vytvoří zajímavou sladkou, slanou a ostrou chuť. Podávejte k masu nebo k jiným grilovaným pokrmům.
Melounový salát
Potřebujete:
2 plátky melounu
1 červenou cibuli
200 g sýru Feta
80 g černých oliv
3 lžíce olivového oleje
hrst bazalky, baby špenátu a rukoly
sůl a pepř
Postup:
Meloun nakrájejte na plátky, přidejte cibuli, kostky sýra a vypeckované olivy. Přidejte olivový olej, sůl a pepř. Nakonec posypte čerstvými bylinkami. Podávejte s čerstvým pečivem.
Melounová polévka gazpacho
Potřebujete:
2 hrnky dužiny z melounu
2 rajčata
červenou cibuli
kousek okurky
žlutou papriku
stroužek česneku
hrst bazalky a koriandru
olivový olej a šťávu z citronu
hrst kostek ledu
sůl a pepř
Postup:
Meloun a všechnu zeleninu, čerstvé bylinky a také led dejte do mixéru. Rozmixovanou směs ochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou. Přidejte olivový olej a pořádně rozmixujte ještě jednou. Podávejte s pečivem nebo jen samotné.
Zkoušeli jste už někdy vařit z melounu?
Michaela Michalíková
s...