Nebojte se do svého jídelníčku zařadit vajíčka. Obsahují velké množství bílkovin, které vás příjemně nastartují hlavně po ránu. Připravte si pomazánky, které servírujte s čerstvým pečivem a ozdobte zeleninou. Vyzkoušejte jarní, kopřivovou nebo vajíčkovou pomazánku.
Jarní pomazánka
Potřebujete
4 uvařená vejce
250 g tvarohu
2 jarní cibulky
400 g Šmakoun přírodní
1 lžička dijónské hořčice
2 lžíce másla
sůl, pepř
Postup
Vejce a šmakouna nastrouhejte najemno. Vše dejte do mísy a ručním šlehačem vyšlehejte do pěny. Pomazánku podávejte na opečené bagetce s pažitkou.
Zdroj – www.smakoun.eu/Kačka Tichá z Tichovy dobroty
Kopřivová pomazánka
Potřebujete
4 vejce natvrdo
250 g tvarohu
3 lžíce povoleného másla
100 g Šmakoun uzený
1 lžička dijónské hořčice
miska kopřiv
Postup
Kopřivy pokrájejte a spařte vroucí vodou. Na struhadle do hlubší mísy nastrouhejte vejce, Šmakouna a přimíchejte ostatní suroviny. Natřete na čerstvé pečivo a zdravou svačinku máte hotovou.
Zdroj – www.smakoun.eu/Kateřina Lohniská
Vajíčková pomazánka
Potřebujete
5 vajíček
2 plátky Šmakoun Mexico
jarní cibulku
3 lžíce majonézy
sůl a pepř
Postup
Vajíčka uvařte natvrdo. Šmakouna nastrouhejte, může být nastrouhaný i nahrubo. Vše společně smíchejte a nechte v lednici pár hodin odpočinout. Podávejte s čerstvým, klidně i domácím pečivem a můžete ozdobit čerstvou zeleninou.
Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová – www.navlnechuti.cz
Jaké jarní pomazánky připravujete vy?
Michaela Michalíková
s...