K největším slastem našeho života bezesporu patří také čokoláda. Někteří lidé dokonce tvrdí, že jsou na ní závislí. Co takhle si čokoládu vyrobit v pohodlí domova? Vyzkoušejte oblíbenou Studentskou pečeť, čokoládové tyčinky Milky way nebo bílou čokoládu s oříšky.
Studentská pečeť
Potřebujete:
1 Heru
200 g moučkového cukru
3 vejce
70 g kakaa
100 g rozinek
lžíci másla
směs ořechů (kešu, vlašské, mandle, lískové)
1 balení želé bonbónů
Postup:
Nejdříve si ve vodní lázni rozpusťte Heru, do ní přimíchejte cukr, vejce a kakao. Poté přidejte nadrobno nakrájené ořechy a také malé kousky želé. Následně přisypte rozinky. Vzniklou směs můžete nalít do formy vymazané máslem. Nechte v chladu ztuhnout.
Domácí tyčinky Milky way
Potřebujete:
300 g měkkého tvarohu
20 g másla
20 ml smetany ke šlehání
3 lžíce medu
100 g mléčné čokolády
Postup:
Nejdříve smíchejte tvaroh a smetanu. Přidejte med a rozpuštěné máslo. Vypracujte hladkou směs a naneste do formy. Formu dejte zhruba na 20 minut do mrazáku. Poté v misce rozpusťte mléčnou čokoládu. Následně vyjměte formu z mrazáku, ostrým nožem nakrájejte tyčinky a opalte je v mírně vychladlé rozpuštěné čokoládě. Nechte ztuhnout a můžete podávat.
Bílá čokoláda s oříšky
Potřebujete:
200 g cukru moučky
100 g sušeného mléka
250 g ztuženého rostlinného tuku
1 vanilkový cukr
lžíci vanilkového pudinku
sekané mandle
Postup:
Ve vodní lázni ohřejte a smíchejte všechny suroviny. Jakmile se rozpustí do hladké hmoty, naplňte připravenou formu nebo menší formičky. Poté můžete přidat jemně sekané mandle, ořechy nebo rozinky. Nechte ztuhnout a pak vyklopte.
Která čokoláda je vaše nejoblíbenější? Připravujete si tuto pochoutku i doma?
Michaela Michalíková