Mezi největší mýty o hubnutí patří tvrzení, že když nebudete večeřet, rychleji zhubnete. Večeře je rozhodně důležitá, a pokud do svého jídelníčku zařadíte tyto zdravé recepty, budete překvapeni, jak rychle dosáhnete své vysněné váhy. Inspirujte se chutnými, rychlými a hlavně zdravými pokrmy.
Hlíva s kroupami
Potřebujete:
100 g kuřecích prsou
100 g Šmakouna s příchutí hlívy ústřičné
lžíci oleje
lžíci másla
hrst vařených sušených hub
50 g zakysané smetany
2 dcl zeleninového bujónu
140 g krup
sůl, pepř a drceny kmín
Postup:
Kuře a Šmakouna nakrájejte na nudličky, které orestujete na trošce olivového oleje. Ve výpeku poté orestujte sušené houby, pak přidejte kuřecí nudličky, sůl, kmín a zeleninový bujón. Nechte na mírném ohni provařit zhruba 20 minut. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu. Ideální přílohou jsou kroupy.
Zdroj – www.smakoun.eu
Houbová čína
Potřebujete:

Foto: smakoun.eu/Karolina Medová
300 g Šmakoun hlíva ústřičná
1 žlutou papriku
10 cherry rajčátek
půl velké cukety
3 velké žampiony
4 lžíce dýňových semínek
4 stroužky česneku
sójovou omáčku a olivový olej
sůl a pepř
Postup:
Šmakouna nakrájejte na větší kostky. Cuketu a žampiony pokrájejte na plátky, papriku na větší kostičky. Na olivovém oleji orestujte Šmakouna, poté přidejte papriku, cuketu a žampiony. Po chvíli osolte, opepřete, podlijte vodou a zakápněte sojovou omáčkou. Duste, dokud zelenina nezměkne. Přihoďte dýňová semínka a cherry rajčata. Restujeme další dvě minuty a čínu podáváme třeba s rýží.
Zdroj – www.smakoun.eu/Karolina Medová
Houbový kuskus
Potřebujete:

Foto: smakoun.eu/Karolina Medová
200 g kuskusu
1 brokolici
hrst sušených hub
1x Šmakoun hlíva ústřičná
sůl, pepř a bylinky
Postup:
Kuskus připravte podle návodu. Mezitím nechte vařit brokolici a poté přidejte sušené houby. Šmakouna nakrájejte na kostky a orestujte na pánvi. Přidejte brokolici, houby, osolte a opepřete, přidejte oblíbené bylinky a nakonec vmíchejte kuskus.
Zdroj – www.smakoun.eu/Karolina Medová
Co večeříte vy? Máte rádi houby?
Michaela Michalíková