Příprava ryby není nic těžkého. Vyzkoušejte chutnou tresku nebo oblíbeného lososa. Není nad zdravé a chutné jídlo z kvalitních surovin! Ryby obsahují množství zdravých látek, minerálů a vitamínů, a rozhodně by tedy měly být součástí vyváženého a pestrého jídelníčku.
Filet Cod tresky s noky a bazalkovým pestem
Potřebujete:
filet tresky
čerstvé noky
bazalkové pesto a čerstvé bylinky
sůl a pepř
Postup:
Filet tresky nasolte, opepřete a upečte v předehřáté troubě. Mezitím si na másle v pánvi osmahněte noky dozlatova. Noky se dají jednoduše koupit hotové nebo je můžete vyzkoušet z různých druhů těsta. Naservírujte noky na talíř, filet tresky potřete bazalkovým pestem a vršek ještě můžete posypat čerstvými bylinkami.
https://recepty.rohlik.cz/2349-filet-cod-tresky-s-noky-a-bazalkovym-pestem
Losos s kuskusem
Potřebujete:
filet lososa
hotový kuskus se zeleninou
Postup:
Filet lososa opláchněte, usušte utěrkou, osolte, opepřete a dejte na pečicí papír péct do předem předehřáté trouby. Pečte dozlatova zhruba 20 minut na 170 °C. Hotový kuskus ohřejte podle chuti nebo si připravte jednoduše kuskus zalitím horké vody a přidáním oblíbené zeleniny. Poté naservírujte na talíř, navrstvěte filet lososa. Můžete dozdobit bylinkami.
https://recepty.rohlik.cz/2343-losos-s-kuskusem
Losos s chřestem a holandskou omáčkou
Potřebujete:
losos
chřest
na holandskou omáčku:
80 g másla
50 ml zeleninového vývaru
50 ml bílého vína
2 žloutky
sůl a bílý pepř
Postup:
Lososa osolte, rozložte do zapékací mísy s pečicím papírem a dejte péct do trouby na 180 °C. Z chřestu okrájejte dřevnaté části a uvařte ho ve slané vodě. Připravte si holandskou omáčku. Máslo přepusťte v menším hrnci a nechte stranou. Nad vodní lázní rozmíchejte žloutky s vývarem a vínem, solí a pepřem. Šlehejte, dokud nezačnou žloutky houstnout, poté přilijte rozpuštěné máslo a důkladně ho zašlehejte. Uvařený chřest zalijte omáčkou a přidejte pečeného lososa.
https://recepty.rohlik.cz/1705-losos-s-chrestem-a-holandskou-omackou
Dodržujete pravidlo, že rybu byste měli jíst alespoň dvakrát do týdne?
Michaela Michalíková
s...