KZ_logo1

3 tipy, jak rychle a chutně připravit rybu

9.7.2017

Příprava ryby není nic těžkého. Vyzkoušejte chutnou tresku nebo oblíbeného lososa. Není nad zdravé a chutné jídlo z kvalitních surovin! Ryby obsahují množství zdravých látek, minerálů a vitamínů, a rozhodně by tedy měly být součástí vyváženého a pestrého jídelníčku.

Filet Cod tresky s noky a bazalkovým pestem

Potřebujete:

filet tresky

čerstvé noky

bazalkové pesto a čerstvé bylinky

sůl a pepř

Postup:

Filet tresky nasolte, opepřete a upečte v předehřáté troubě. Mezitím si na másle v pánvi osmahněte noky dozlatova. Noky se dají jednoduše koupit hotové nebo je můžete vyzkoušet z různých druhů těsta. Naservírujte noky na talíř, filet tresky potřete bazalkovým pestem a vršek ještě můžete posypat čerstvými bylinkami.

https://recepty.rohlik.cz/2349-filet-cod-tresky-s-noky-a-bazalkovym-pestem

Losos s kuskusem

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

Potřebujete:

filet lososa

hotový kuskus se zeleninou

Postup:

Filet lososa opláchněte, usušte utěrkou, osolte, opepřete a dejte na pečicí papír péct do předem předehřáté trouby. Pečte dozlatova zhruba 20 minut na 170 °C. Hotový kuskus ohřejte podle chuti nebo si připravte jednoduše kuskus zalitím horké vody a přidáním oblíbené zeleniny. Poté naservírujte na talíř, navrstvěte filet lososa. Můžete dozdobit bylinkami.

https://recepty.rohlik.cz/2343-losos-s-kuskusem

Losos s chřestem a holandskou omáčkou

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

losos

chřest

na holandskou omáčku:

80 g másla

50 ml zeleninového vývaru

50 ml bílého vína

2 žloutky

sůl a bílý pepř

Postup:

Lososa osolte, rozložte do zapékací mísy s pečicím papírem a dejte péct do trouby na 180 °C. Z chřestu okrájejte dřevnaté části a uvařte ho ve slané vodě. Připravte si holandskou omáčku. Máslo přepusťte v menším hrnci a nechte stranou. Nad vodní lázní rozmíchejte žloutky s vývarem a vínem, solí a pepřem. Šlehejte, dokud nezačnou žloutky houstnout, poté přilijte rozpuštěné máslo a důkladně ho zašlehejte. Uvařený chřest zalijte omáčkou a přidejte pečeného lososa.

https://recepty.rohlik.cz/1705-losos-s-chrestem-a-holandskou-omackou

Dodržujete pravidlo, že rybu byste měli jíst alespoň dvakrát do týdne?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář