KZ_logo1

3 tipy na výbornou italskou večeři

30.10.2016

Italská kuchyně, to je ráj pro chuťové buňky. Potkáme se v ní s čerstvými bylinkami, těstovinami, rýží, lahodným masem i výbornými dezerty. Především je ale plná zeleniny a skvělých vůní. Tak si ji pojďte naplno užít.

Italské rizoto s hráškem

Potřebujete:

  • 300 g zeleného hrášku
  • 40 g másla
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 400 g rýže
  • 100 g parmazánu
  • sůl
  • zeleninový vývar

Postup:

Na másle necháme zpěnit cibulku, k ní přisypeme rýži a dvě minuty opékáme. Rýži poté zalijeme vývarem, aby ho do sebe mohla nasát. Přisypeme hrášek, promícháme a necháme pod pokličkou asi 15 minut vařit. Rýže nesmí zůstat suchá, proto vývar průběžně přilévejte. Jakmile je rýže hotová, nasypte do ní nastrouhaný parmezán a přidejte zbytek másla. Je-li potřeba, osolte.

Tip: Pokud nemáte na vaření moc času, na trhu je k dostání polotovar z kvalitních italských surovin, který vám přípravu urychlí. Můžete si tedy vychutnat italské rizoto v různých příchutích skoro bez práce.

Špagety s bazalkovým pestem a parmazánem

Foto: foodclub.cz

Foto: foodclub.cz

Potřebujete:

  • špagety
  • bazalkové pesto (3 lžíce)
  • ančovičky – 3 filátka
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • parmazán nastrouhaný
  • čerstvou bazalku

Postup:

Těstoviny uvaříme ve slané vodě. Nakrájíme ančovičky, hodíme je na pánev, kde je smícháme se špagetami a bazalkovým pestem. Přidáme naběračku vody, kde se těstoviny vařily. Podáváme posypané parmazánem a bazalkou.

Špagety s boloňskou omáčkou

Foto: varimeradi.cz

Foto: varimeradi.cz

Potřebujete:

  • olivový olej, lžíci másla
  • cibuli
  • čtvrt celeru a 2 mrkve
  • česnek
  • 350 g mletého hovězího
  • hrnek mléka
  • konzervovaná rajčata
  • 250 ml bílého vína
  • špagety
  • pepř, sůl a muškátový oříšek

Postup:

Cibulku necháme zesklovatět na másle a olivovém oleji. Přidáme nakrájenou mrkev a celer a česnek a chvíli osmažíme. Poté do zeleninové směsi přimícháme maso a za stálého míchání vaříme. Zalijeme mlékem a necháme ho úplně vyvařit. Přidáme rajčata, víno a necháme dusit 2 hodiny na mírném plameni. Nakonec přistrouháme muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Podáváme se špagetami a posypané parmazánem.

Tip: Pokud nechcete čekat nebo máte méně času na přípravu, vyzkoušejte boloňskou omáčku ve sklenici, která vás překvapí svou skvělou chutí.

A jaké italské jídlo máte rádi vy?

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář