Tento salát vás překvapí svou lehkostí a zároveň výbornou chutí kvalitního masa. Připravuje se totiž z pravé hovězí svíčkové. Výbornou tečku těmto chutím dodává pikantní chilli paprička a výrazná rybí omáčka.
Obtížnost: stupeň č. 2
Doba přípravy 30 min.
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Hovězí svíčková 300 g
Mango 200 g
Limetka 100 g
Rybí omáčka 40 ml
Hnědý cukr 12 g
Bílé zelí 200 g
Červená cibule 60 g
Sójové klíčky 40 g
Thajská bazalka 2 g
Chilli 2 g
Olivový olej extra virgine
– Pánev, mísa, prkénko
Alergeny: Sójové boby a výrobky z nich
1. Připravíme si maso
Očistíme maso, osolíme, opepříme a na oleji (2 lžíce na 2 porce) opečeme z každé strany asi 1-4 minuty dle tloušťky masa a tak, aby bylo maso propečené dle Vašich představ. Dáme stranou chladnout.
2. Připravíme si mango
Oloupeme mango a odkrájíme od pecky. Nakrájíme na kostky o velikosti asi 1 cm.
3. Připravíme si zálivku
Do mísy dáme šťávu z limetky, cukr, 40 ml oleje extra virgin (na 2 porce), rybí omáčku a nasekané chilli dle chuti – případně očištěné od pálivých zrníček. Promícháme.
4. Dokončíme salát
Cibuli a zelí nakrájíme na nudličky a stejně tak i hovězí svíčkovou. Do mísy se zálivkou vložíme mango, zelí, cibuli, maso a klíčky. Vše promícháme s nasekanou thajskou bazalkou a servírujeme.
Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“
Přejeme vám dobrou chuť!