Chystáte se s přáteli či rodinou na piknik nebo plánujete zahradní party a malé večerní posezení? Kromě hlavního chodu, kterým může být grilované maso nebo zelenina, vyzkoušejte i malé chuťovky, které mohou být skvělým předkrmem. Inspirujte se jednoduchými a rychlými recepty, který zvládne opravdu každý!
Grilované brambory se slaninou
Potřebujete:
brambory (ideálně varný typ A)
slaninu na plátky
pažitku
Postup:
Nejdříve si důkladně omyjte brambory. Poté je osušte. Brambory nakrájejte na několik plátků do ¾ hloubky, ale nepřekrojte je. Zakápněte je olivovým olejem, do několika řezů vložte plátky slaniny. Nesolte, jen mírně posypte pepřem a zabalte je do alobalu. Grilujte zhruba 35 minut. Hotové brambory posypte petrželkou, jarní cibulkou nebo pažitkou.
https://recepty.rohlik.cz/1807-grilovane-brambory-se-slaninou
Jednohubky s uzeným lososem
Potřebujete:
5 plátků toustového chleba
100 g lučiny
50 g uzeného lososa
tymián
černé olivy
polníček
Postup:
Lučinu promíchejte s několika lístky tymiánu. Z toustového chleba pomocí vykrajovátka vykrájejte kolečka, která potřete lučinou. Navrch položte kousek uzeného lososa, rozkrojenou olivu a polníček.
https://recepty.rohlik.cz/1771-jednohubky-s-uzenym-lososem
Club sandwich
Potřebujete:
4 plátky toustového chleba
plátky šunky a sýra
listy salátu
2 vejce natvrdo
máslo a majonézu
Postup:
Vajíčko uvařte natvrdo, oloupejte a pokrájejte na plátky. Mezitím si nasucho opečte toustové chleby, ideálně lehce dozlatova. Chleby pomažte z jedné strany máslem, navrstvěte na ně plátky šunky, sýra, salátu, potřete majonézou a navrch přidejte plátky vejce. Přiklopte, mírně stlačte rukou a rozkrojte napůl. Spíchněte párátkem nebo špejlí a podávejte.
https://recepty.rohlik.cz/1761-club-sandwich
Zapečené portobello se sýrem
Potřebujete:
2 velké žampióny (portobello)
sůl a pepř
1 utřený stroužek česneku
nastrouhaný čedar (nebo nivu, goudu)
petrželku
Postup:
Z žampionů vyřízněte nožičky. Klobouky zevnitř osolte, opepřete, pomažte špetkou utřeného česneku. Naplňte strouhaným čedarem, nivou nebo goudou. Žampiony dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte zhruba 15 minut. Nakonec zasypte nasekanou petrželkou nebo jinými bylinkami.
https://recepty.rohlik.cz/1757-zapecene-portobello-se-syrem
Která z těchto chuťovek vás nejvíce láká? Vyzkoušíte ji?
Michaela Michalíková