KZ_logo1

Chystáte se grilovat? Inspirujte se těmi nejlepšími recepty!

30.5.2016

Venkovní teploty příjemně rostou a grilovací sezóna je v plném proudu. Patříte k milovníkům domácích hamburgerů a chutného zeleninového salátu? Inspirujte se recepty, které každé grilování povýší na gurmánský zážitek.

Voňavé miniburgery

Potřebujete:

na bulky:

50 g másla

280 ml mléka

450 g hladké mouky

lžičku soli

15 g cukru

15 g droždí

na náplň:

900 g hovězího masa

lžičku sušeného česneku a tymiánu

1 cibuli

špetku soli a pepře

na dresink:

400 g zakysané smetany

stroužek prolisovaného česneku

špetku tymiánu a soli

na zdobení:

150 g pokrájených žampiónů

1 salátovou okurku na plátky

lžíci olivového oleje

Postup:

Máslo nakrájejte na menší kousky a rozehřejte v zahřátém mléce. Do mísy nasypte mouku, rozdrobené droždí, cukr, sůl, mléko s máslem a zpracujte těsto. Propracujte a nechte hodinu kynout. Poté z těsta tvarujte stejně velké bochánky, které rozložíte na plech. V troubě rozehřáté na 200 °C pečte zhruba 15 minut.

Mezitím si nakrájejte žampiony na slabé plátky, v misce smíchejte se lžící oleje, solí a pepřem a vložte do trouby, aby se také opekly. Hovězí maso umelte a v robotu nasekejte úplně najemno, aby vznikla vláčná hmota. Maso ochuťte kořením a nadrobno pokrájenou cibulí. Navlhčenými dlaněmi tvarujte karbanátky. Maso opékejte na pánvi nebo grilu zhruba 3 minuty z každé strany dohněda.

Smíchejte si i ingredience na dresink. Bulky rozkrojte a potřete dresinkem. Položte plátek okurky, maso a opečené žampiony, lžíci dresinku a přiklopte druhou půlkou bulky. Spíchněte párátkem.

https://recepty.rohlik.cz/433-vonave-miniburgery

Salátek s grilovanou zeleninou

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

1 salátovou okurku

červenou, zelenou a žlutou papriku

250 g cherry rajčat

1 cuketu a lilek

1 cibuli

180 g sýru feta (může být i kozí)

špetku soli a pepře

dýňový nebo olivový olej

Postup:

Lilek, cuketu a salátovou okurku dobře omyjte, zbavte konců a nakrájejte na plátky. Rajčata omyjte. Papriky nakrájejte na širší proužky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na středně silná kolečka. Veškerou zeleninu lehce osolte a nechte vypotit. Poté všechnu zeleninu ogrilujte.

Zeleninu následně smíchejte ve velké misce a přidejte dýňový nebo olivový olej, čerstvě namletý pepř a sůl. Salát z grilované zeleniny můžete lehce zakapat limetkovou šťávou. Podávejte se sýrem feta.

https://recepty.rohlik.cz/189-salatek-s-grilovanou-zeleninou

Začala už u vás grilovací sezóna? Co nejraději grilujete vy?

Michaela Michalíková

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…

Dobrá erotická pomůcka umí zlepšovat každý vztah

Máte doma už skutečně tu pravou erotickou pomůcku? Pokud…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář