KZ_logo1

Čím se na podzim zahřát? Mexickou kuchyní!

26.10.2016

Pokud se na podzim potřebujete zahřát, není nic lepšího než vyzkoušet mexickou kuchyni, která se vyznačuje velmi ostrými pokrmy. Velkou výhodou mexických dobrot jsou také barvy, neobvyklé koření a kombinace. Vyzkoušejte enchilada polévku nebo mexickou quinou.

Enchilada polévka

Potřebujete:

3 lžíce másla a hladké mouky

půl hrnku kuřecího vývaru

2 hrnky plnotučného mléka

1 konzervu fazolí a kukuřice

4 rajčata, cibuli a papriku

100 g strouhaného sýra

2 kuřecí prsa

zakysanou smetanu

na enchilada omáčku:

3 lžíce oleje

2 lžíce hladké mouky

230 g protlaku

240 ml vývaru

kmín, česnek a sůl

Postup:

Máslo rozpusťte v hrnci, přidejte mouku a metlou míchejte, přiveďte k varu a minutu povařte. Sundejte ze sporáku a vmíchejte kuřecí vývar a půl hrnku mléka. Vraťte na sporák a přiveďte k varu, míchejte metlou, dokud směs nezhoustne. Ve větší míse rozšlehejte dohladka omáčku na enchiladas a kuřecí vývar. Přidejte zbylé mléko a opět metlou rozšlehejte. Všechny suroviny dejte do hrnce, promíchejte a navrch položte dvě kuřecí prsa. Vařte zhruba tři čtvrtě hodiny. Po uvaření vyndejte kuře, nakrájejte na kousky nebo roztrhejte vidličkou a vmíchejte do polévky. Vše řádně promíchejte. Podávejte s kysanou smetanou, nastrouhaným sýrem, koriandrem nebo třeba plátky avokáda a tortillovými chipsy.

https://recepty.rohlik.cz/1695-enchilada-polevka

Mexická quinoa

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

1 hrnek quinoi

lžíci olivového oleje

2 stroužky česneku

240 ml zeleninového vývaru

400 g červených fazolí

400 g loupaných rajčat

1 hrnek kukuřice

lžíci limetkové šťávy

3 jarní cibulky

sůl a pepř

Postup:

Quinou propláchněte v horké vodě. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a za stálého míchání minutu smažte. Přidejte rajčata, vývar, quinou, fazole, kukuřici, chilli, kmín, sůl a pepř. Přiveďte k mírnému varu a pod pokličkou vařte za občasného míchání dvacet minut. Poté dovařte odkryté za častého míchání, dokud se tekutina nevypaří. Nakonec dochuťte koriandrem, zelenou cibulkou, avokádem a limetkovou šťávou. Podávejte se kysanou smetanou nebo salsou.

https://recepty.rohlik.cz/1691-mexicka-quinoa

Chutnají vám ostré pokrmy? Máte zkušenosti s mexickou kuchyní?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář