Máte rádi čokoládu? Vyzkoušejte Čokoládový fondant s malinami a potěšte své chuťové pohárky i své blízké!
Potřeby na vaření:
Rendlík, žáruvzdorná miska, čtyři formičky (případně forma na muffiny nebo hrnečky), miska, elektrický šlehač
Ingredience:
200 g; Hořká čokoláda
180 g; Máslo
120 g; Hladká mouka
6 ks; Vejce
180 g; Cukr
250 g; Maliny
60 g; Cukr moučka
Krok 1:
Máslo a čokoládu vložíme do žáruvzdorné misky a tu položíme na hrnec s vodou. Na této vodní lázni máslo s čokoládou rozpustíme. Předehřejeme troubu na 200 °C.
Krok 2:
V míse vyšleháme vejce s cukrem, a to ručně nebo elektrickým šlehačem. Šleháme několik minut, dokud ze směsi nebude hustší pěna. Po lžících vmícháme mouku.
Krok 3:
Do mísy vlijeme teplou čokoládovou směs a lehce promícháme. Naplníme těstem formičky (případně formu na muffiny nebo hrnečky) asi do ⅔.
Krok 4:
Formičky vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Těsto by uvnitř mělo zůstat tekuté. Servírujeme poprášené moučkovým cukrem a s malinami.
Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“
Přejeme vám dobrou chuť!