Marně si lámete hlavu, jak pohostit své návštěvníky během posledního večera tohoto roku? Pojďte se s námi inspirovat jednoduchými, a přesto velmi stylovými recepty, které si zamilujete jak vy, tak vaši hosté!
Silvestr už pomalu klepe na dveře. Na rozdíl od vánočních svátků však netoužíme při svátečních přípravách strávit věčnost v kuchyni. Pohoštění by mělo být chutné, stylové a v neposlední řadě rychlé.
Některé strávníky však nelze uspokojit tak snadno a obložené chlebíčky už jsou také trochu z módy. Než se však začnete v zoufalství chytat za hlavu, přicházíme my s několika tipy, které vám zaručeně ulehčí tento sváteční den!
Jednohubky s uzeným lososem
Na jejich přípravu budete potřebovat:
slané krekry/celozrnné pečivo
krémovou pomazánku
balení uzeného lososa (100 g)
sůl, pepř
pažitku
kopr na ozdobení
Na krekry, případně nakrájené celozrnné pečivo, naneste krémovou pomazánku, kterou ještě předtím promícháte s pažitkou. Jemně osolte a opepřete a povrch poklaďte kousky uzeného lososa s trochou kopru.
Mini Caprese
Na jejich přípravu budete potřebovat:
cherry rajčátka
sýr mozzarela
bazalku (lze čerstvou i sušenou)
sůl, pepř
olivový olej
Rajčátka opláchněte pod tekoucí vodou a rozpulte a napíchněte na párátka ve sledu rajče, plátek mozzarely, rajče. Všechny jednohubky následně osolte a opepřete a posypte bazalkou (v případě čerstvé bazalky ji napíchněte na špíz spolu s rajčátky a sýrem). Nakonec pokapejte několika kapkami olivového oleje.
Hermelínové jednohubky s brusinkami
Na jejich přípravu budete potřebovat:
celozrnné pečivo
pomazánkové máslo bez příchuti
hermelín
sušené brusinky/brusinkovou marmeládu
Celozrnné pečivo nakrájejte na kolečka, namažte je pomazánkovým máslem bez příchuti a nahoru položte trojúhelníček hermelínu. Nakonec ozdobte sušenými brusinkami/brusinkovou marmeládou.
Guacamole
Na jeho přípravu budete potřebovat:
čtyři avokáda
dvě rajčata
jednu cibuli
tři čili papričky
dva stroužky česneku
nať koriandru
sůl
citrónovou šťávu
nachos, krekry
Avokáda rozpulte, vyjměte pecky a oloupejte. Následně je rozmixujte. Přidejte nakrájená rajčata, cibuli, česnek a koriandr. Nakonec osolte, pokapejte citrónovou šťávou a podávejte s krekry nebo s lupínky nachos.
Tyto speciality zachutnají i těm nejnáročnějším strávníkům.
A co vy? Jaké jsou vaše nejoblíbenější jednohubky?
Kateřina Umová
s...