Pro milovníky sladkých snídaní jsou ideální kaše s ovocem nebo ořechy. Tyto kaše si můžete připravit v pohodlí domova, a začít tak den zdravou porcí vitamínů a prospěšných látek. Vyzkoušet můžete kaši quinoa, pohankovou nebo také špaldovou.
Špaldová kaše
Potřebujete:
200 ml mléka
40 g špaldové krupice
med nebo agáve
oříšky a ovoce
Postup:
Mléko nalijte do hrnce a ohřejte. Jakmile se z něj začne kouřit, vsypte špaldovou krupičku a metlou rychle rozmíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Chvíli míchejte do zhoustnutí a podávejte. Doslaďte například agávovým sirupem podle chuti. Navrch můžete přidat nasekané oříšky a ovoce.
https://recepty.rohlik.cz/1729-spaldova-kase
Quinoa kaše s jablky a skořicí
Potřebujete:
1 hrnek quinoi
2 hrnky kokosového mléka
1 jablko
skořici a med
špetku soli
Postup:
Quinou spařte horkou vodou a přesypte ji do hrnce, přidejte špetku soli a zalijte kokosovým mlékem. Vařte ji přikrytou na mírném ohni doměkka zhruba 20 minut. Jablko si nakrájejte na menší kousky a zhruba pět minut před dovařením přidejte vařit ke quinoe, aby změklo. Uvařenou quinou poprašte skořicí a můžete ji dosladit medem nebo agávovým sirupem.
https://recepty.rohlik.cz/1723-quinoa-kase-s-jablky-a-skorici
Pohanková kaše s banánem
Potřebujete:
1 hrnek pohanky
2 a půl hrnku mléka
1 větší banán
strouhaný kokos
špetku soli
Postup:
Pohanku propláchněte, přesypte do hrnce, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a skořici. Vařte zhruba čtyři minuty, potom odstavte, zakryjte pokličkou a nechte deset minut dojít. Pohanka vytvoří kašovitou konzistenci. Doslaďte ji dle chuti medem, přidejte banán na kolečka a posypat můžete například strouhaným kokosem.
https://recepty.rohlik.cz/1727-pohankova-kase-s-bananem
Máte rádi kaše? Jakou si na snídani připravujete nejraději?
Michaela Michalíková
s...