Už jste někdy zkoušeli výrobu domácí zmrzliny? Není to nic těžkého a zvládne to i úplný začátečník. Inspirujte se recepty na ty nejlepší zdravé zmrzliny a s jejich přípravou neváhejte, stojí za to! Vychutnejte si léto se vším všudy, hříšně dobrá zmrzlina k němu určitě patří.
Jahodový nanuk
Potřebujete:
300 g očištěných jahod
100 g Šmakoun Meruňka
200 g bílého jogurtu
2 lžíce sypké stévie
Postup:
Rozmixujte si 150 g jahod. Rozdělte je do formiček a dejte na půl hodiny ztuhnout do mrazáku. Poté rozmixujte 100 g jahod a 30 g Šmakouna. Přidejte 70 g bílého jogurtu. Dle chuti doslaďte. Dejte na vrstvu jahodového pyré a vraťte na půl hodiny do mrazáku. Nahoru přidejte zbytek rozmixovaného bílého jogurtu se 70 g Šmakouna a stévie.. Hladký krém smíchejte s 50 g jahod, které si pokrájíte na menší kousky. Nechte zmrznout a podávejte.
Zdroj – www.smakoun.eu/Michaela Lentesová
Čokoládová zmrzlina
Potřebujete:
1 nízkotučný tvaroh
1 kakaooříškový krém Šmakoun
1 odměrku čokoládového proteinového prášku
Postup:
Všechny výše uvedené ingredience smíchejte. Poté je dejte do formičky nebo do misky a nechte alespoň 2 hodiny v mrazáku. Následně si nabírejte zmrzlinu do misek. Můžete dozdobit i čerstvým ovocem.
Zdroj – www.smakoun.eu/ Kristyna Parolova
Meruňková zmrzlina
Potřebujete:
1 balení meruňkového Šmakouna
1 nízkotučný tvaroh
meruňky
arašídové máslo
rostlinné mléko
Postup:
Meruňkového Šmakouna si nakrájejte na menší kostky a dejte do mixéru. Přidejte tvaroh, meruňky a lžíci arašídového másla. Rozmixujte na hladký krém. Pokud je potřeba, přidejte kapku rostlinného mléka. Zmrzlina je sladká sama o sobě, ale klidně ji můžete ještě dosladit stévií, agáve sirupem nebo medem. Dejte ztuhnout do mrazáku a poté můžete podávat.
Zdroj – www.smakoun.eu/Cooking with Šůša
Jak se vám líbí recepty na zdravé zmrzliny? Vyzkoušíte je?
Michaela Michalíková
s...