KZ_logo1

Dopřejte si výborné bezlepkové dezerty

20.9.2016

Pokud trpíte celiakií a musíte držet bezlepkovou dietu, nezoufejte a dopřejte si chutné a rychlé dezerty. Základní surovinou je bezlepková mouka, díky níž si můžete dopřát výbornou bábovku s Nutellou, domácí toastový chléb nebo věnečky lepší než z cukrárny. Vyzkoušejte, a budete mile překvapeni.

Bezlepková bábovka s Nutellou

Potřebujete:

350 g bezlepkové mouky

250 g měkkého másla

250 g krystalového cukru

100 g Nutelly

200 ml mléka

4 vejce

1 vanilkový lusk

prášek do pečiva

panák rumu

špetku soli

Postup:

Předehřejte si troubu na 200 °C. Máslo, cukr, sůl, semínka z vanilkového lusku vyšlehejte spolu s vejci. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a za stálého míchání přidávejte do směsi. Formu vymažte, vysypte a nalijte do ní více než polovinu těsta. Nutellu s rumem a se zbývající částí těsta nalijte na světlé těsto do formy. Vidličkou tvořte v těstě svislé kruhy, vznikne vám tak typický vzor, ve kterém jsou vrstvy smíšené. Pečte zhruba hodinu.

https://recepty.rohlik.cz/2089-bezlepkova-babovka-s-nutellou

Domácí bezlepkový toustový chléb

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

400 g bezlepkové mouky

300 ml mléka

5 g krystalového cukru

půl kostky droždí

3 vejce

lžíci octa

2 lžičky oleje

sůl

Postup:

Smíchejte droždí s cukrem a pěti lžícemi vody. Nechte vzejít kvásek. Všechny ingredience spolu s kváskem důkladně promíchejte. Těsto vložte do vymazané formy, uhlaďte povrch a potravinou fólie zakryjte a nechte kynout čtyřicet minut. Předehřejte troubu na 200°. Odstraňte fólii, pečte v dolní třetině trouby deset minut, poté snižte teplotu na 190 °C a pečte ještě další půl hodiny.

https://recepty.rohlik.cz/2087-domaci-bezlepkovy-toustovy-chleb

Bezlepkové věnečky

Potřebujete:

Foto: rohlik.cz

Foto: rohlik.cz

130 g bezlepkové mouky

80 g másla

250 ml vody

4 vejce

špetku cukru a soli

Postup:

Troubu předehřejte na 220 °C. Povařte vodu se solí, cukrem a máslem na pánvi. Odstraňte z tepla, přidávejte postupně mouku a míchejte. Potom opět mírně zahřívejte za stálého míchání těsta. Ohřívejte tak dlouho, dokud nevznikne bílý film na dně hrnce a těsto není mastné a pružné. Nechte mírně vychladnout. Postupně přidávejte vejce do mixéru, dokud se nevytvoří lesklé těsto. Pečte zhruba 35 minut. Pozor, během pečení neotvírejte troubu! Ještě teplé věnečky rozřízněte vroubkovaným nožem. Nechte vychladnout a naplňte pudinkem nebo šlehačkou a ovocem.

https://recepty.rohlik.cz/2093-bezlepkove-venecky

Jak se vám líbí tyto bezlepkové dezerty?

Michaela Michalíková

portrait-4246954_1280

Kontaktoval tě po rozchodu bývalý? Má k tomu tyto důvody!

Rozchod s člověkem, se kterým jsme si byli nějaký…
living-room-2583032_1280

Trendy dekorace do obýváku – co je letos v kurzu?

Vánoce jsou za námi, a tak je načase schovat…
deti a životní prostředí

3 tipy, jak naučit děti pečovat o planetu

Chceme-li, aby nám naše planeta ještě chvíli sloužila, musíme…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

Nejnovější články

portrait-4246954_1280

Kontaktoval tě po rozchodu bývalý? Má k tomu tyto důvody!

Rozchod s člověkem, se kterým jsme si byli nějaký…
jak se rozejít

Jak se citlivě rozejít s partnerem a neublížit víc, než je nutné?

Když vztah nefunguje tak, jak má, a přináší víc…
partnerství

Jak vycházet s rodiči partnera

Mezilidské vztahy jsou často velmi složité, a to nejen…
woman-1149911_1280

Kvíz: Jsem opravdu zamilovaná?

Samozřejmě, pokud se s někým pravidelně setkáváš a sdílíš…
pár

Šance na návrat po rozchodu

Je mnohem složitější vrátit se do vztahu, který nefungoval…

Související příspěvky

Zanechte komentář