KZ_logo1

Extra tipy, jak zdravě a chutně snídat

23.2.2017

Zapomeňte na zdlouhavé ranní přemýšlení, co snídat. Inspirujte se rychlými a zdravými recepty a snídejte jako král. Vyzkoušet můžete pohankové palačinky, příjemně vás překvapí mugcake s banánem, energii na celý den vám dodají matcha lívance a proteinovou roládu si můžete dát klidně i na svačinu.

Dvoubarevné pohankové palačinky

Potřebujete:

na těsto palačinek:

1 vejce

3 lžíce pohankové mouky

Alpro mléko

špetku soli

na krém:

Šmakoun kokosový krém

Šmakoun kakao-oříškový krém

na dozdobení:

granátové jablko

Postup:

Suroviny na těsto promíchejte metličkou v hladkou směs a palačinky pečte na pánvi nasucho. Některé palačinky namažte kokosovým krémem, jiné kakao-oříškovým krémem a dozdobte granátovým jablkem.

Mugcake s tvarohem a banánem

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: Petra Vašíčková

3 lžíce ovesných vloček

1 lžičku chia semínek

1 lžíci tvarohu

1 vejce

1 lžíci mletého máku

1 banán

trošku prášku do pečiva

1 kolečko krájeného Šmakouna

mléko podle potřeby

Postup:

Všechny suroviny smíchejte ve vhodné misce nebo hrnku a dejte do mikrovlnky na plný výkon, zhruba na 5 minut. Vyklopte, dozdobte dle vlastní fantazie a dostupného ovoce, semínek nebo oříšků a podávejte.

Matcha špaldové lívance

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: Petra Vašíčková

1 kolečko strouhaného Šmakouna

1 sáček Matcha Tea

2 lžíce špaldové mouky

špetku sody a špetku soli

Postup:

Vše důkladně promíchejte, ideálně metličkou, a na suchou pánev tvořte malé lívance. Upečené lívance dozdobte oblíbenou marmeládou, bílým jogurtem a čerstvým ovocem.

Proteinová roláda

Potřebujete:

na roládu:

6 vajec

kakao

půl odměrky proteinu

Foto: www.smakoun.eu/Petra Vašíčková

Foto: Petra Vašíčková

na krém:

100 g Šmakouna

2 odtučněné tvarohy

lžíci rýžového sirupu

Postup:

Nejdříve si připravte roládu. Bílky a žloutky vyšlehejte, smíchejte s proteinem a kakaem. Těsto rozetřete na pečicí papír a dejte péct na 180 °C, zhruba 10 minut. Mezitím si rozmixujte Šmakouna a smíchejte jej s tvarohy a lžící rýžového sirupu. Vychladlý plát rolády potřete směsí a zamotejte. Roládu podávejte vychlazenou.

Zdroj – www.smakoun.eu/Petra Vašíčková

Zkoušeli jste už některou z těchto zdravých snídaní?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

1 KOMENTÁŘ

výživa rastlín

25.2.2017 v 21:37

Výborná cukinka je ked dáte na pár min do olivoveho oleja s provensalskými bylinkami alebo oregano a po5 min dať osmahnuť mňamka , stačia varené zemiačky a obed ako má byť. Dobrú chuť .Taktiež výborná zavaraná, v zime za 15 min obed hotovka

Zanechte komentář