Pokud se vám zdá, že jste přes zimu přibrala snad sto kilo, nezoufejte, nejste v tom sama. Ale co když chuť na sladké stále přetrvává – jak s tím bojovat? Vyzkoušejte sladké dezerty, které vám zachutnají, a přesto po nich nepřiberete. Inspirujte se fitness dortem, koláčem nebo bábovkou.
Koláč ze Šmakouna
Potřebujete:
1 a půl hrnku jemně mletých ovesných vloček
půl hrnku mletých ořechů nebo mandlí
1 banán
6 až 8 fíků
protein
šťávu z pomeranče
půl prášku do pečiva
bílý jogurt
trochu vody
sníh ze 3 bílků
2x Šmakoun švestka
2 nízkotučné tvarohy
skořici
kokosový olej
Postup:
S pomerančovou šťávou rozmixujte fíky a banán. Poté přidejte nastrouhaný Šmakoun, vločky, ořechy, protein, bílý jogurt, trochu vody a skořici. Nakonec vmíchejte sníh z bílků a přidejte půl prášku do pečiva. Troubu rozehřejte na 180 °C a mezitím si vymažte formu kokosovým olejem. Do ní rozetřete těsto a dejte na 10 minut péct. Následně rozmixujte 2 nízkotučné tvarohy a přidejte rozmačkaný banán a opět skořici. Jakmile korpus zezlátne, rozetřete na něj tvarohovou směs a pečte dalších 35 minut.
Zdroj – www.smakoun.eu
Cizrnová bábovka bez lepku
Potřebujete:
1 plechovku cizrny
4 lžíce bílého jogurtu
3 vejce
1 odměrku proteinu
2x Šmakoun švestka
70% čokoládu
skořici a perníkové koření
prášek do pečiva bez lepku
čoko-pomeranč pudink bez lepku (k dostání v DM drogerii)
3 lžíce holandského kakaa
Postup:
S trochou vody rozmixujte cizrnu, přidejte žloutky, kakao, skořici, perníkové koření, jogurt a protein. Poté přidejte nastrouhaný Šmakoun. Nakonec přimíchejte i prášek do pečiva a sníh z bílků. Část nalijte do formy a přidejte pár kousíčků čokolády, zalijte zbytkem těsta. Na 180 °C pečte zhruba 40 až 50 minut.
Zdroj – www.smakoun.eu
Nepečený dort za studena
Potřebujete:
na korpus:
100 g drcených ovesných vloček
100 g drcených sušenek
100 g rozpuštěného másla
na krém:
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
250 g tvarohu
200 g Šmakoun švestka
Postup:
Nejdříve umíchejte drcené ovesné vločky s máslem a drcenými sušenkami. Tuto směs můžete rozmačkat vidličkou. Poté směs natlačte na dno dortové formy a celou plochu poklaďte ovocem a namažte krémem. Krém připravíte smícháním uvařeného vanilkového pudinku, tvarohu a Šmakouna. Vše rozmixujte a nechte chvíli vychladnout. Dort poté postrouhejte kvalitní čokoládou a dejte do lednice pořádně vychladit.
Zdroj – www.smakoun.eu/Petr Šmíd
Který z těchto fitness receptů vyzkoušíte?
Michaela Michalíková
s...