KZ_logo1

Kalamáry s kořenovou zeleninou a česnekovou francouzskou bagetou

21.5.2015

Lehké středomořské jídlo, po kterém se budete cítit jako na pláži v Sardinii. Česneková bageta jde krásně k mořským plodům, stejně jako na víně dušená kořenová zelenina. Pokud vám nějaké bílé víno po vaření zbyde, neváhejte jej ke kalamárům upíjet.

Obtížnost: stupeň č. 3

Doba přípravy 30 min.

 

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

Kalamáry mražené 0,5 kg

Bílé víno 1 dcl

Celer 50 g

Česnek 4 stroužky

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Máslo 60g

Šalotka 30 g

Petržel 20 g

Tymián 5 g

Rajčatové pyré 100 g

Mrkev 50 g

Francouzská bageta syrová 1ks

Olivový olej extra virgin, sůl, mletý pepř

Kastrol s pokličkou, prkénko

 

 1. Připravíme si suroviny

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Kalamáry opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na 1 cm veliké kostičky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti špendlíkové hlavičky. Bagetu rozpůlíme a obě půlky ještě podélně rozkrojíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na 2 mm tenké plátky. Z petržele si utrhneme pár lístků na ozdobu a zbytek petržele a tymiánu nasekáme na kousky cca 2 mm velké. Předehřejeme si troubu na 180 °C, ve které později upečeme bagetu.

2. Začneme s přípravou kořenové zeleniny

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Vezmeme si kastrol a přidáme do něj 2 polévkové lžíce olivového oleje extra virgine. Na vysokém plameni necháme olej rozpálit. Když je olej dostatečně rozpálený, stáhneme na střední plamen, přidáme mrkev, šalotku, celer, tymián a polovinu z celkového množství česneku. Zeleninu krátce opečeme cca 3 minuty.

3. Připravíme si kalamáry

Do opečené zeleniny přidáme kalamáry, bílé víno, rajčatový protlak a dochutíme solí a pepřem dle chuti. Kastrol přikryjeme pokličkou a kalamáry dusíme cca 5 minut.

4. Mezitím si připravíme bagety

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Bagety potřeme máslem a posypeme nasekaným česnekem. Potom je dáme péct přímo na mřížku trouby. Pečeme v předem vyhřáté troubě (program vrchní i spodní pečení) na 180 °C po dobu 7 minut.

5. Můžeme servírovat

Kalamáry vložíme do misky nebo hlubokého talíře, ozdobíme lístky petržele a servírujeme s opečenou česnekovou bagetou.

Foto: nataliri.cz

Foto: nataliri.cz

Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“

Přejeme vám dobrou chuť!

Mix cukroví

Vánoční cukroví ve zdravější verzi

Plánujete péct cukroví na Vánoce a zrovna se snažíte…

Lázeňské pobyty se společností Ensana – ten pravý luxus pro vaše tělo i mysl

Navalil se na vás celoroční shon a cítíte, že…
man-802062_1280

30 zajímavých, vtipných i pravdivých citátů o manželství

Každý z nás, kdo žije v manželském svazku nebo…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

banner kitchennete

Nejnovější články

man-802062_1280

30 zajímavých, vtipných i pravdivých citátů o manželství

Každý z nás, kdo žije v manželském svazku nebo…
vánoce v páru

Jak strávit první Vánoce s novým partnerem

Máte nového partnera a čekají vás první společného Vánoce?…
pár v posteli

Kvíz: Jaký je v posteli?

Kvíz: Jaký je v posteli? Poznala jsi nového muže…
randění

7 rad, jak na randění po rozvodu

Někdy vztahy prostě nevyjdou. Můžeme se snažit, jak chceme.…
kondóm

Pozor na chyby při používání kondomu

Kondom je nejrozšířenější ochrannou, která vás ochrání proti pohlavním…

Související příspěvky

Zanechte komentář