Opravdu se vždycky musí kachna servírovat s červeným zelím a variací knedlíků? Nemusí! Vyzkoušejte lehčí kombinaci kachního stehna s tymiánem a rozmarýnem, které budeme podávat spolu s ragú z červené čočky. Uvidíte, že tato nová rafinovaná kombinace vás mile překvapí.
Potřeby na vaření:
Hlubší pánev nebo hrnec, pekáč s příklopem, prkénko, nůž
Domácí suroviny:
Sůl, pepř, slunečnicový olej
Ingredience:
600 g;Kachní stehno
1 g;Kmín
6 větviček;Tymián
3 větvičky;Rozmarýn
180 g;Červená čočka
80 g;Cibule
10 g;Česnek
400 ml;Silný drůbeží vývar
40 g;Máslo
Alergeny:
Mléko a výrobky z něj
Krok 1:
Předehřejeme troubu na 120 °C. Kachní stehna osolíme, opepříme a vmasírujeme do nich lístky tymiánu (cca 1/2 z celkového množství), rozmarýn a kmín.
Krok 2:
Stehna vložíme do pekáče, poklademe kousky másla, podlijeme vodou tak, aby bylo vody v pekáčku cca 5 mm, přiklopíme poklicí, druhým pekáčkem či alobalem a pečeme za občasného podlévání 240 minut, dokud se kachní maso krásně nerozpadá. Posledních 30 minut kachnu odklopíme a zapneme program gril, aby se nám vytvořila pěkná kůžička.
Krok 3:
Nyní si můžeme udělat dlouhou pauzu (cca 3,5 hodiny), jelikož čekáme na upečení kachních stehen. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a česnek na tenké plátky.
Krok 4:
Cibulku necháme zesklovatět na rozpáleném oleji a poté přidáme česnek. Lehce promícháme, přidáme čočku, zbylý tymián a postupně podlíváme vývarem, dokud se do čočky nevstřebají tekutiny. Vždy po vyvaření části množství vývaru zkusíme, zda již čočka není měkká a pokud je ještě tvrdá, postup opakujeme dokud nám čočka nezměkne. Na závěr dochutíme ragú solí a pepřem.
Hotová kachní stehna servírujeme spolu se šťávou na naaranžované čočkové ragú.
Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“