Není pstruh jako pstruh. Už jste ochutnali toho lososového? Máme skvělý recept!
Neznáte lososového pstruha? To se takhle křížil pstruh s lososem i sivenem, až se vyšlechtila ryba stejné kvality masa, jako má losos. Lososový pstruh je ryba s výrazně rudým pruhem na těle, ale vyskytuje se i světlá varianta. Maso je růžové, opravdu jako u lososa a chuťově velice lahodné. Nejeden milovník lososa přesedlal na tuto rybu.
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
2x 150g filátko lososový pstruh
40 g strouhanka
20 g máslo
120 g chřest
2 ks vejce
4 lžíce ocet
5 g kopr
Rostlinný olej, sůl, mletý pepř
Krok 1:
Pstruha opláchneme pod studenou vodou a položíme na prkénko. Komu vadí v rybě kosti, může je pinzetou vytrhat, když nemáme pinzetu na ryby tak použijeme obyčejnou pinzetu. Stačí, když prstem přejedete přes střed filátka a ucítíte, jak vás budou kosti píchat do prstu. Všechny tyto kosti pinzetou vytrháme.
Krok 2:
Do kastrůlku si dáme vařit cca 1 litr neosolené vody (na 2 porce). Chřest oloupeme a krátce spaříme ve vroucí vodě (opravdu stačí vařit max. 1 minutu), po uvaření chřest zchladíme v misce se studenou vodou a kostkami ledu. Kopr nasekáme na cca 2 mm velké kousky.
Krok 3:
Na suchou rozpálenou pánvičku nasypeme strouhanku a za stálého míchání ji opékáme na středním plameni dozlatova. Ke konci přidáme polovinu z celkového množství másla a lehce osolíme.
Krok 4:
Do kastrůlku nalijeme půl litru vody (na 2 porce), přidáme ocet a přivedeme k varu. Když se voda začne vařit, tak stáhneme oheň na minimum, aby voda lehce probublávala. Nyní můžeme do vody vyklepnout opatrně všechna vejce a vaříme cca 4 minuty, bílek by měl být uvařený, ale žloutek uvnitř ještě alespoň částečné tekutý.
Krok 5:
Pstruha ochutíme solí, pepřem a nasekaným koprem. Vezmeme si pánvičku, přidáme 2 polévkové lžíce rostlinného oleje (na 2 porce) a necháme olej rozpálit na vysokém plameni. Následně stáhneme plamen na střední a přidáme pstruha, kterého pečeme z každé strany (začneme kůží dolů) pár minut, dokud není ryba propečená, ale zároveň stále vláčná, nesmí se nám uvnitř vysušit. Až budeme pstruha otáčet, tak přidáme chřest, který opékáme spolu se pstruhem. Chřest dochutíme solí a pepřem, na konec přidáme zbytek másla.
Krok 6:
Doprostřed mělkého talíře vyskládáme chřest, na který naaranžujeme pstruha kůží navrch. Z opečené strouhanky vyrobíme hnízdo, do kterého vložíme zastřené vejce. Nakonec vejce rozkrojíme, aby nám žloutek vytekl.
Nemáte náladu na kilometrové fronty v supermarketech? Chcete po práci jít rovnou domů? Využijte služeb Nataliri.cz. Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si to a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. Nataliri.cz za vás vše vymyslí, nakoupí, naváží, odměří a všechny potřebné suroviny spolu s recepty doveze přímo k vašim dveřím.“
Přejeme vám dobrou chuť!