KZ_logo1

Nebojte se používat koření, které neznáte

21.10.2017

Možná si v kuchyni vystačíte jen s pepřem a solí. Co takhle vyzkoušet něco nového a do svého jídelníčku zařadit koření, které jste doposud nezkoušeli? Nebojte se nových receptů, případně vyzkoušejte osvědčené recepty jen s novými druhy koření. Inspirujte se a příjemně překvapte své chuťové buňky.

Kajenský pepř

Kajenský pepř se chutí příliš nepodobá běžnému pepři, je mnohem silnější a lze ho používat dokonce do sladkých pokrmů. Tento druh pepře pochází z asijských zemí a jedná se o chilli papričky, které jsou velmi jemně namleté. Kajenský pepř je pikantní a ochutíte s ním skvěle například maso, zeleninu, ale také jej můžete přidat do výroby domácí čokolády nebo použít při přípravě netypických dezertů.

Kerblík

Kerblík je koření, které se velmi podobá petrželi. Jedná se o bylinu, která se suší a poté používá do polévek, do salátů, ale klidně i do omáček. Kerblík má výraznější chuť než petržel a je to také aromatičtější.

Kurkuma

Oblíbeným indickým kořením je kurkuma. Má silně žlutou barvu a dokáže tak obarvit i pokrmy. Kurkumu můžete použít do omáček, k okořenění zeleniny nebo masa a výborná je při přípravě rýže. Toto koření má pozitivní vliv na zdraví a pomáhá ke správné funkci zažívání.

Kardamon

Kardamon patří mezi oblíbené koření, které se používá při přípravě nápojů, originální kávy nebo také dezertů. Má silnou a kořeněnou chuť, je velmi aromatický a může se zdát, že je mírně cítit po citronu. Toto koření můžete přidat do vánočního cukroví, do sušenek nebo třeba do perníků.

Fenykl

Málo používaným, přesto zdravotně přínosným kořením je také fenykl. Ten se může přidávat do čaje nebo do jiných kávových a mléčných nápojů. Skvělý je při přípravě čaje pro děti. Při vaření se nejvíce používá v indické, ale také francouzské kuchyni.

Estragon

Estragon je oblíbeným kořením francouzské a středomořské kuchyně. Je to silně aromatické zelené koření, které je zajímavou součástí bylinkového másla, zeleninových salátů, či například pokrmů s rybami.

Saturejka

Kouzelným kořením, kterému se zbytečně vyhýbáme, je také saturejka. Toto koření dokáže zmírnit nadýmání, je tedy skvělým pomocníkem při přípravě luštěnin, stejně jako tymián.

Jaké další netypické koření používáte ve své kuchyni?

Michaela Michalíková

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…

Dobrá erotická pomůcka umí zlepšovat každý vztah

Máte doma už skutečně tu pravou erotickou pomůcku? Pokud…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář