Zajímáte se o zdravou a vyváženou stravu, ale nevíte, co snídat? Podívejte se s námi na ty nejlepší a zároveň nejchutnější slané i sladké fitness snídaně. Vyzkoušet můžete třeba banánové lívance, tvarohový koláček, originální pomazánku z hlívy nebo plněné cibulové soudky.
Lívance plněné pomerančovým krémem
Potřebujete:
na náplň:
1 Šmakoun krém pomerančový
na lívance:
2 vejce
1 dcl mandlového mléka
dva menší banány
lžičku skořice
3 lžíce mandlové mouky
na polevu:
polovinu kvalitní hořké čokolády
lžíci kokosového oleje
Postup
Nejdříve si smíchejte vejce, mandlové mléko, mandlovou mouku, skořici i banány. Poté rozmixujte na hladkou kaši a pečte na rozpálené pánvi. Mezitím si rozlámejte čokoládu a rozpusťte ji s kokosovým olejem. Lívance ozdobte Šmakoun krémem i polevou a podávejte.
Zdroj – www.smakoun.eu/ Petra Bečáriková
Tvarohový koláček s meruňkovou příchutí
Potřebujete (na dva kousky):
na korpus:
6 lžic ovesných vloček
2 lžíce kokosového oleje
1 lžíci karobu
1 lžíci chia semínek
na náplň:
1 tvaroh ve vaničce
1 kolečko sladkého meruňkového Šmakouna
1 vejce
stévii na oslazení (může být i med nebo agáve sirup)
Postup:
Nejdříve propracujte všechny suroviny na korpus. Smíchejte a vmáčkněte do formiček. Poté nastrouhejte Šmakouna a smíchejte s vejcem a tvarohem ve vaničce. Náplň rozdělte stejnoměrně do formiček a upečte dozlatova.
Pomazánka z hlívy ústřičné
Potřebujete:
100 g Šmakoun hlíva ústřičná
1 plechovku tuňáka ve vlastní šťávě
1 balení cottage
2 lžíce kukuřice
1 cibuli
pár plátků toastového chleba
Postup:
Cibuli nakrájejte a opečte na pánvi společně s tuňákem. Jedno kolečko Šmakouna nastrouhejte nahrubo a druhé nakrájejte na menší kousky. Přidejte na pánev a chvíli restujte. Směs nechte vychladnout, přidejte cottage a kukuřici. Servírujeme na opečených toastech.
Mexické cibulové soudky se Šmakounem
Potřebujete:
4 střední cibule
200 g Šmakoun Mexico
2 vejce
100 g mražené zeleniny
1 jarní cibulku
50 g strouhaného sýra
mexické koření
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Cibuli nakrájejte na kolečka a tyto kroužky si vyskládejte na plech s pečicím papírem. Nakrájejte Šmakouna na malé kousky a přidejte zbytek ingrediencí. Pak lžičkou plňte cibuli a dejte na 20 minut péct. Mezitím si nastrouhejte sýr a na posledních 5 minut pečení jím soudky posypte.
Zdroj – www.smakoun.eu
Která z těchto snídaní vás láká nejvíce?
Michaela Michalíková