KZ_logo1

Neobvyklé jahodové recepty pro štíhlou linii

30.6.2016

Jahodových dezertů a pochoutek není v létě nikdy dost. Ale nezapomeňte si hlídat i svou linii a štíhlou postavu do plavek. Vyzkoušejte neobvyklé, ale zdravé recepty, které vaše hubnutí, krásu i zdraví podpoří. Dopřát si můžete nepečený kešu dort s jahodami, jahodovou bombu nebo jahody v ricottě.

Nepečený kešu dort s jahodami

Potřebujete:

na korpus:

200 g nesolených kešu ořechů

120 g ovesných vloček

10 g tmavého karobu

40 g kokosového oleje

100 g kokosu

35 g kakaového másla

2 lžíce datlového sirupu

na náplň:

2 banány

na krém:

200 g nesolených kešu

30 g kokosového oleje

50 g kakaového másla

200 g jahod

100 g Šmakouna Brusinka & Goji

Postup:

Rozmixujte ovesné vločky a kokos. Poté zvlášť rozmixujte kakaové máslo, přidejte rozmixované kešu (před mixováním by měly být alespoň 8 hodin namočené) Všechny suroviny na korpus smíchejte a rozmixujte na hladký krém. Natlačte do formy a umačkejte na dno. Poté tento nepečený korpus potřete rozmačkanými banány a přidejte krém. Krém si připravíte rozmixováním namočených kešu ořechů, přidáním kokosového oleje, kakaového másla a rozmixovaných jahod a Šmakouna. Krém rozetřete a dozdobit můžete jahodami nebo strouhanou čokoládou. Nechte ztuhnout v lednici.

Zdroj – www.smakoun.eu/Jitka Matěchová

Jahodová bomba

Potřebujete:

na základ těsta:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

100 g vloček

1 vejce

půl hrnku kokosového mléka

1 lžíci medu

na vršek dezertu:

200 g jahod

3 bílky

100 g Šmakouna Švestka & skořice

Postup:

Smíchejte rozmixované nebo klidně i celé vločky, přidejte vejce a kokosové mléko. Nezapomínejte ani na lžíci medu. Dejte do formy a na 200 °C pečte zhruba 10 minut. Poté z bílků vyšlehejte sníh. Na upečený korpus dejte nastrouhaného Šmakouna, jahody, sníh a dozdobte. Pečte dalších 15 minut a můžete podávat.

Zdroj – www.smakoun.eu/Daniela Hrouzková

Jahody v ricottě

Potřebujete:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

Šmakouna Brusinka & goji

1 tvaroh ve vaničce

2 ricotty

2 vejce

vanilku z jednoho lusku

200 g jahod

Postup:

Nejdříve nastrouhejte Šmakouna, přidejte k němu tvaroh, sýr ricotta, vanilku a vejce. Vymíchejte do hladkého krému. Na dno malé zapékací misky rozložte jahody, na ně rozetřete krém a 20 minut zapečte v troubě. Podávejte ještě teplé.

Zdroj – www.smakoun.eu

Vyzkoušíte tyto jahodové dezerty bez mouky? Výsledek pak vyfoťte a pochlubte se nám!

Michaela Michalíková

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…

Dobrá erotická pomůcka umí zlepšovat každý vztah

Máte doma už skutečně tu pravou erotickou pomůcku? Pokud…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář