Přemýšleli jste někdy nad tím, co můžou znamenat naše chutě? Mnozí z nás mají často chuť na sladké, na slané, na hořké nebo na kyselé. Zároveň vás však může přepadnout chuť na konkrétní potraviny. Podívejte se, co se za takovou opakovanou chutí může skrývat.
1) Chuť na citróny
Pokud máte chuť na citróny a nedělá vám problém samotný citron sníst ideálně denně, může to signalizovat problémy s játry. Neodolatelná chuť na citron může značit také problémy se žlučníkem.
2) Chuť na zelené saláty
Trpíte-li chutí na hlávkový, ledový a další zelené saláty, popřípadě čerstvé hlávkové zelí, může to značit začínající nemoc střev. To samé platí, pokud máte denně chuť na vařené nebo kysané zelí.
3) Chuť na olivy
Milovníci oliv, zbystřete! Pokud si nedovede přestavit svůj den bez oliv, ať už černých nebo zelených, můžete mít problémy se štítnou žlázou.
4) Chuť na jablka
I když se tvrdí, že jablka jsou jednou z nejzdravějších potravin, pokud je ke svému životu potřebujete každý den, můžete mít problémy se zvýšeným cholesterolem, popřípadě problémy se srdcem.
5) Chuť na zmrzlinu
Chuť na ledové a studené potraviny může znamenat, že vašemu tělo chybí železo. Pokud si tuto chuť kompenzujete zmrzlinou a denně potřebujete potraviny, které obsahují mléko a šlehačku, může to naznačovat, že nemáte v pořádku pohybové ústrojí.
6) Chuť na vodu
Překvapuje vás, že signálem nemoci může být i voda? Pociťujete-li velmi častou žízeň a nadměrnou touhu po vodě, můžete mít zvýšenou hladinu cukru v krvi. Také si dejte pozor na onemocnění cukrovkou. Tu také doprovází pocit sucha v ústech.
7) Chuť na čokoládu
Neodolatelná chuť na čokoládu může hraničit až se závislostí. Tělu, které vyžaduje přísun čokolády, a bez ní nedokáže fungovat, nejspíš chybí vitamín B, hořčík a další minerální látky. Zkuste tyto vitamíny doplnit a rozhodně se zamyslete nad tím, že denní konzumace čokolády je skutečně velmi nezdravá.
Na které další potraviny máte denně chuť?
Michaela Michalíková
s...