KZ_logo1

Ochutnejte podzimní koláče se Šmakounem a sezónním ovocem

3.10.2015

Začátek podzimu neboli babí léto nám přináší spoustu zeleniny a ovoce, které ještě teď voní letním sluncem. Vyzkoušejte švestkový koláč nebo koláč s hruškami a budete velmi mile překvapeni!

Švestkový koláč se Šmakounem

Potřebujete:

na korpus:

Foto: Martina Jandová

Foto: Martina Jandová

200 g namletých vloček (případně nasekaných v sekáčku)

200 g bílého jogurtu – 3,5 % tuku

skořici

2 vejce

1 lžíci špaldového sirupu, medu, javorového sirupu (množství zvolit podle chuti)

  1. vrstva:

100 g švestkového Šmakouna

250 g odtučněného tvarohu

1 lžíci švestkových povidel (nebo jiného sladidla, množství podle chuti)

  1. vrstva:

200 g nakrájených švestek (můžete přidat i více)

skořici

na posypku:

50 g ovesných vloček

skořici, kokos, kakao

trošku medu

lžíci kokosového oleje

Postup:

Ovesné vločky vložíte společně s jogurtem do sekáčku a takto vzniklou směs nalijete do formy, čímž vytvoříte korpus. Na korpus rozetřete tvaroh s rozmixovaným Šmakounem a povidly. Nahoru pokládáte nakrájené švestky a celé svoje dílo posypete hrudkovitou posypkou (do sekáčku vložte vločky, skořici, kokos, med a kokosový olej). Pečte na 180 ºC asi 30 až 40 minut. A můžete podávat!

Zdroj – Martina Jandová

Brusinkový koláč s hruškami

Potřebujete:

Foto: Petra Urbánková

Foto: Petra Urbánková

250 g ovesných vloček

30 g kakaa

3 lžíce medu

1/2 hrnku vody

400 g Šmakouna s brusinkami

300 g bílého jogurtu

2 vejce

50 g proteinového prášku

5 hrušek

badyán, skořici

ořechy, brusinky, tvaroh na strouhání

Postup:

Ovesné vločky rozmixujete, přidáte kakao a lžíci medu. Do směsi postupně nalijete půl hrnku vody a směs vtlačíte do kulaté formy vyložené pečicím papírem. Hrušky pokrájíte a povaříte s trochou vody, lžící medu, badyánem a kouskem celé skořice. Brusinkového Šmakouna nastrouháte, smícháte s vejci, jogurtem, lžící medu a proteinem a rozmixujete tyčovým mixérem. Tuto směs nalijete na vločky a pokladete povařenými hruškami. Vršek koláče ještě dozdobíte pokrájenými lískovými ořechy, posypete sušenými brusinkami a zastrouháte tvarohem. Pečete ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 40 minut.

Zdroj – Petra Urbánková

Který z těchto koláčů vás zaujal a vyzkoušíte jej? Jaké podzimní ovoce máte nejraději vy?

Michaela Michalíková

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…

Dobrá erotická pomůcka umí zlepšovat každý vztah

Máte doma už skutečně tu pravou erotickou pomůcku? Pokud…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář