Hříšně dobré a sladké dezerty si můžete připravit k odpolední kávě nebo je servírovat jako sladkou snídani. Vyzkoušejte lívance s tvarohem a jahodami, brownies z červené řepy nebo rychlou kávovou roládu.
Lívance s jahodami
Potřebujete
40 g cukru krupice
150 g hladké mouky
80 ml mléka
půl balíčku kvasnic
1 vejce
špetka soli
čerstvé jahody
tvaroh
Postup
V míse smíchejte suché suroviny, zalijte vlažným mlékem s rozmíchaným vejcem a vypracujte hladké těsto. Dejte těsto kynout na teplé místo. Rozehřejte si pánev, vytřete ji olejem a dvěma lžícemi těsta tvořte stejné placičky. Hotové lívanečky podávejte ideálně ještě teplé se šlehačkou, tvarohem s rozmačkanými jahodami nebo jen tak s cukrem a skořicí.
https://recepty.rohlik.cz/281-livance-s-jahodami
Brownies z červené řepy
Potřebujete
500 g červené řepy
1 balení Ramy s kokosovým a mandlovým olejem
300 g hořké čokolády
3 vejce
150 g třtinového cukru
100 g hladká špaldová mouka
dle chuti ořechy nebo hrozinky
oříšky nebo bílá čokoláda na ozdobení
Postup
Červenou řepu uvařte doměkka. Nechte rozpustit čokoládu s polovinou kokosové Ramy. Do čokoládové směsi přidejte uvařenou řepu a tyčovým mixérem celou směs spojte a promíchejte. V druhé míse ušlehejte vejce a cukr do světlé pěny. Přidejte čokoládovou směs, mouku a vše promíchejte tak, aby směs zůstala nadýchaná. Poté můžete přidat nasekané ořechy či hrozinky. Směs nalijte do vymazané formy a pečte na 180 °C zhruba 30 minut. Před krájením nechte vychladnout. Můžete podávat ozdobené bílou čokoládou a ořechy.
https://recepty.rohlik.cz/2331-brownies-z-cervene-repy
Který z těchto dezertů vyzkoušíte?
Michaela Michalíková
s...