Mít krásné opálení si v létě přeje snad každá žena. Bronzová pokožka je magnetem pro muže a ženy se cítí atraktivnější a spokojenější. Pokud se i vy zajímáte o to, jak mít krásné opálení, které vám navíc dlouho vydrží, pak si přečtěte náš dnešní článek, ve kterém se dozvíte, které potraviny oddálí spálení kůže a pomohou vám ke krásnému opálení!
Vysokoprocentní čokoláda
Teď jsme vám teď udělali radost, že? Flavonoidy, obsažené v kakau posilují obranyschopnost kůže a pomáhají ji udržovat skvěle hydratovanou a okysličenou. Dopřejte si proto každý den dvě kostky opravdu kvalitní a vysokoprocentní čokolády, a můžete se těšit ze skvělé podpory vaší kůže při opalování.
Červené a oranžové potraviny
Pokud mají potraviny červenou nebo oranžovou barvu, značí to, že obsahují vysoký podíl betakarotenu, který je proslulý pro své skvělé účinky na krásné opálení. Betakaroten poskytuje kůži lepší odolnost proti slunci a spálení. V červených a oranžových plodech vám kromě betakarotenu pomůže i lykopen, který je přírodním pigmentem a antioxidantem, jež chrání před podrážděním kůže vlivem UV záření. Jezte proto dosatek rajčat, mrkví a červených paprik!
Doplňky stravy
Pokud chcete přijímat pouze čistý betakaroten, můžete si jej pořídit v lékárně v několika možných koncentracích. Betakaroten doplňte ale i zinkem a selenem, což jsou skvělé antioxidanty, které pomáhají předcházet stárnutí kůže, vzniku rakoviny a jsou důležité pro celkový dobrý stav pokožky.
Další potraviny
Mezi další potraviny, které je vhodné konzumovat pro podporu opalování, patří obiloviny. Například ovesné vločky a celozrnné potraviny jsou bohaté na měď a vitamin B6, který napomáhá tvorbě pigmentu v kůži. Skvělé jsou i luštěniny, sušené ovoce (zejména švestky), špenát, borůvky, olivový olej, para oříšky, jablka, meruňky, granátové jablko, vodní meloun nebo kokos.
Svůj pitný režim také můžete obohatit o zelený čaj, který je velmi bohatým zdrojem antioxidantů. Ty ve vašem organismu zpomalí proces stárnutí kůže vlivem UV záření. Zelený čaj si však připravujte přesně dle návodu – zalévejte vodou o teplotě 70 stupňů a nechte louhovat maximálně 3 minuty. Jedině tak získáte ze zeleného čaje to nejlepší. Čaj si můžete vychutnat teplý, připravit si ale můžete i skvělý a osvěžující ledový čaj s plátky pomeranče nebo limetek.
Podporujete své opálení i potravinami nebo vždy poléháte pouze na opalovací přípravky?
Tereza Obořilová
s...