KZ_logo1

Rychlé a chutné recepty – vyzkoušejte slané koláče

20.10.2016

Slané koláče patří nejrychlejší a zároveň nejchutnější jídla. Snadno je připraví i začínající kuchař. Suroviny můžete obměňovat podle svých chutí. Servírujte je ideálně se zeleninovým salátem. Vyzkoušet můžete brokolicovo-pórkový koláč, koláč se špenátem nebo cuketový koláč ve stylu pizzy.

Brokolicovo-pórkový koláč

Potřebujete:

1 balení štíhlých nudlí Šmakoun

2 vejce

1 brokolici

1 pórek

syrovátkový sýr (například z Lidlu)

balení oliv

Postup:

Brokolici si uvařte doměkka. Poté smíchejte štíhlé nudle se dvěma vajíčky, nakrájeným pórkem a nakrájenou brokolicí. Přidejte sůl a pepř. Dno koláčové formy si vymažte olivovým olejem, vložte směs koláče a posypte syrovátkovým sýrem. Dejte do trouby rozehřáté na 180 °C, pečte zhruba 30 minut. Upečený koláč dozdobte olivami a podávejte.

Zdroj – www.smakoun.eu/Radka Svobodová

Slaný koláč se špenátem

Potřebujete:

na korpus:

Foto: smakoun.eu

Foto: smakoun.eu

1 hrnek celozrnné mouky

necelý hrnek ovesné mouky

4 lžíce rozpuštěného másla

necelý hrnek mléka

na náplň:

1 balení uzeného Šmakouna

3 vejce

1 hrnek mléka

3 hrnky baby špenátu

4 stroužky česneku

olivový olej

polovinu mozzarelly

Postup

Ovesnou mouku smíchejte s celozrnnou, přilijte mléko a máslo. Promíchejte a vzniklou drobenku uhněťte do vymazané zapékací mísy. Na olivovém oleji opečte na plátky nakrájený česnek, přidejte špenát a restujte, dokud špenát nezvadne. V míse rozšlehejte tři vejce a hrnek mléka. Přidejte nastrouhaného Šmakouna, nastrouhanou mozzarelu a špenát. Osolte, opepřete a nalijte na korpus. Na 180 °C pečte zhruba 35 minut.

Cuketový koláč alá pizza

Potřebujete:

Foto: Be fit - Karolína Medová

Foto: Be fit – Karolína Medová

1 menší cuketu

100 g bílků

100 g Šmakouna Mexico

40 g sýra (eidam nebo gouda)

na dozdobení:

rajčata

bazalku

Postup:

Cuketu nastrouhejte a zbavte vody, přidejte vejce a promíchejte. Jedno kolečko Šmakouna nastrouhejte do těsta společně se sýrem. Ponorným mixérem směs rozmixujte a pečte na 180 °C zhruba 10 minut. Mezitím si připravte suroviny na dozdobení, například rajčata, strouhaný sýr, zbytek Šmakouna a bazalku. Dejte na cuketový základ a pečte ještě 15 minut.

Zdroj – www.smakoun.eu/Be fit – Karolína Medová

Máte také svůj oblíbený recept na slaný koláč?

Michaela Michalíková

Boats illuminated by the sun in Lipno Lake with beautiful scenery in the background. Blizsi Lhota, Czech Republic.

Chystáte se k vodě? Které české nádrže stojí za návštěvu

Koupání, šnorchlování, paddleboarding nebo jen příjemné chvilky na sluníčku.…

Co je to patchwork, kde se vzal a jaké je jeho využití?

Možná už jste v souvislosti s šitím zaslechli zvláštní…

Užijte si příjemný wellness pobyt podle svého výběru

Chcete se vydat na relaxační pobyt pro načerpání nové…
2784

Plavková sezóna se blíží! Zhubněte do plavek u tyče a buďte v létě za hvězdu!

Pole Sport je souhrnný název pro pohyb u tyče, kterou ale mnoho lidí stále…
22429822_l

7 kosmetických vychytávek moderní doby

Moderní doba s sebou přináší kromě většího shonu a stresu také nesporné výhody. Technika…
makový dort - smakoun.eu

Upečte si dorty, po kterých nepřiberete

Dovedete si ještě představit oslavu narozenin s pořádným dortem? Že máte strach, že po něm přiberete?…

Reklama

vd_reality_300x300vd_stavebni_300x300

Nejnovější články

sergio-souza-Sxm8FK0xc3Q-unsplash

Vídat se po rozchodu? Raději ne!

Každý konec vztahu bolí. Zasahuje totiž naše nejcitlivější místa,…
neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash

Jak najít svou ztracenou vášeň

Žijete v dlouhodobém vztahu a pořád svého partnera milujete,…
toxický vzťah

Jak poznat toxický vztah

Jste spolu spíš jen ze setrvačnosti a ze zvyku?…
žena po rozchodu

Rozchod – životní zkouška, která vás mnohému naučí

Pokud jste zrovna čerstvě po rozchodu, pak zřejmě máte…
ben-white-j1h011Awz1A-unsplash

Jak získat po rozchodu ztracené sebevědomí?

Rozchody jsou složité. Někdy vztah neskončí zrovna nejlépe a…

Související příspěvky

Zanechte komentář