Ideální svačina je rychle připravená, ale měla by být pestrá a také chutná. Připravte si domácí tyčinky, které můžete servírovat s pomazánkou z kořenové zeleniny, z cizrny nebo z mrkve. Pomazánku můžete servírovat také na čerstvém pečivu s velkou porcí zeleniny nebo zeleninového salátu.
Domácí tyčinky s Lučinou
Potřebujete
120 g hladké mouky
120 g Lučiny
80 g másla
1 vejce
sůl
Postup
Mouku propracujte s Lučinou a změklým máslem na hladké těsto. Nechte ho chvíli ztuhnout v lednici. Rozválejte rovnou na pečícím papíru na placku a rozkrájejte na tyčinky. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 180° C zhruba 15 minut.
https://recepty.rohlik.cz/2321-domaci-tycinky-s-lucinou
Pomazánka z kořenové zeleniny
Potřebujete
2 mrkve
1 petržel
čtvrt menšího celeru
půlka menšího pórku
1 lžíce přírodního žervé
pár kapek olivového oleje
špetka soli
Postup
Očistěte veškerou zeleninu. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte na jemném struhadle a k tomu přikrájejte na tenká půlkolečka pórek. Přimíchejte sýr, přidejte pár kapek olivového oleje a špetku soli.
https://recepty.rohlik.cz/2125-pomazanka-z-korenove-zeleniny
Cizrnová pomazánka
Potřebujete
50 g uvařené nebo konzervované cizrny
1 balení sýru žervé
lžíce olivového oleje
citrónová šťáva
Postup
Cizrnu uvařte ve vodě doměkka nebo použijte cizrnu z konzervy. Zakápněte ji citrónovou šťávou, přidejte olivový olej a rozmixujte tyčovým mixerem. Promíchejte s kostičkou žervé dohladka.
https://recepty.rohlik.cz/2327-cizrnova-pomazanka
Mrkvová pomazánka
Potřebujete
2 velké mrkve
100 g Lučiny
pár kapek citrónové šťávy
sůl a pepř
Postup
Mrkev očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle. Kápněte pár kapek citronu, lehce osolte a opepřete a přidejte Lučinu. Smíchejte a podávejte na čerstvém pečivu.
https://recepty.rohlik.cz/2077-mrkvova-pomazanka
Jak vám chutnají tyto slané svačiny?
Michaela Michalíková
s...