Pokud chcete zhubnout, nezapomínejte na svačiny! Ideální svačinou jsou rychle připravené pokrmy, které si můžete vzít s sebou do školy nebo do práce. Vyzkoušejte kombinaci žitného nebo celozrnného pečiva a pomazánky. Skvělou volbou je také kousek ryby nebo sýra.
Žitný chléb s avokádem a uzeným lososem
Potřebujete:
na chléb s avokádem:
4 plátky žitného chleba
zralé avokádo
4 jahody
šťávu z poloviny citronu
2 balení Lučiny
na chléb s lososem:
4 plátky žitného chleba
Lučinu
chřest
olivový olej a sůl
Postup:
První chléb namažte smetanovou Lučinou, poklaďte plátky avokáda, zakápněte citrónovou šťávou a ozdobte jahodami. Rozpalte gril. Chřest osolte a pokapejte olivovým olejem a vložte na gril, zhruba na pět minut. Dejte vychladit. Druhý chléb potřete Lučinou, přidejte uzeného lososa a vychlazený grilovaný chřest.
Tvarohová pomazánka
Potřebujete:
tvrdý tvaroh
bílý jogurt
pažitku nebo čerstvé bylinky
stroužek česneku
sůl a pepř
Postup:
Tvaroh smíchejte s jogurtem, dosolte, opepřete, přidejte prolisovaný stroužek česneku a promíchejte. Nechte odležet v lednici, ať se chutě spojí. Mažte na pečivo a posypte nasekanou pažitkou nebo jinými čerstvými bylinkami.
Sendvič s uzeným lososem a řeřichou
Potřebujete:
plátky toastu nebo chleba
Lučinu
hrst rukoly
lžičku bazalkového pesta
snítky řeřichy
2 plátky uzeného lososa
Postup:
Spodní plátek chleba namažte silnou vrstvou Lučiny. Vyskládejte na něj několik lístků rukoly, navrstvěte dva plátky uzeného lososa, potřete lžičkou bazalkového pesta. Jako poslední přijde pár snítek řeřichy. Vše zakryjte druhým plátkem chleba. Hotový sendvič si můžete zabalit s sebou.
Zdroj – www.rohlik.cz
Jaké svačiny si připravujete vy?
Michaela Michalíková
s...