Chcete hubnout, a přesto si neodpírat dezerty ani koláče? Vyzkoušejte tyto recepty, které vám dokážou, že hubnout se dá i s úsměvem na tváři. Nejenže krásně vypadají, ale také skvěle chutnají. Ať už si vyberete dezert s tvarohem, s jáhly nebo s jablky, kombinace se Šmakounem z obyčejných dezertů udělá opravdovou pochoutku.
Jáhelník se Šmakounem
Potřebujete:
na první vrstvu:
400 g jáhel
3 žloutky
3 bílky
1 balíček skořicového cukru
2 lžičky skořice
200 g Šmakoun Švestka&skořice
na druhou vrstvu:
250 g tvarohu ve vaničce
150 g bílého jogurtu
1 žloutek
4 lžíce mléka
na ozdobu:
ořechy
čokoládu
med
Postup:
Jáhly spařte třikrát po sobě horkou vodou, uvařte podle návodu (nesolíme!) a nechte vychladnout. Mezitím si najemno nastrouhejte Šmakouna Švestka&skořice, přidejte tvaroh, jogurt, mléko, žloutek a umixujte dohladka. Ze tří bílků vyšlehejte tuhý sníh a zbývající žloutky utřete s cukrem a skořicí do pěny. Připravte si vařečku a do vychladlých jáhel s ní zlehka zamíchejte žloutky s cukrem a poté sníh. Jáhly rozprostřete na dno dortové či zapékací formy, navrch nalijte tvaroh se Šmakounem a pečte 15 minut na 180 stupňů, poté stáhněte teplotu na 160 °C a nechte v troubě dalších 15 minut. Nakonec posypte ořechy a čokoládou.
Zdroj – www.smakoun.eu/Zdeňka Vyoralková
Šmakoun dezert s tvarohem
Potřebujete:
na korpus:
1 balení přírodního Šmakouna
1 lžíci rozemletých ovesných vloček
1 vejce
1 lžíci karobu
datlový sirup na doslazení
na náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
1 puding Matcha s příchutí ananasu
půl odměrky vanilkového proteinu
150 g bílého jogurtu
Postup:
Šmakouna rozmixujte, přidejte rozemleté ovesné vločky, vejce, karob i datlový sirup. Poté vše vlijte do vymazané formy o průměru zhruba 26 cm. Na náplň smíchejte tvaroh, vejce, puding, půl odměrky proteinu a jeden bílý jogurt. Společně prošlehejte a nalijte na korpus. Pečte na 180 stupňů zhruba 30 minut.
Zdroj – www.smakoun.eu
Jablečný koláč se Šmakounem
Potřebujete:
2 hrnky jemných ovesných vloček
2 vejce
300 ml mléka
2 lžičky skořice
lžičku sušené pomerančové kůry
2 lžičky prášku do pečiva
150 g bílého jogurtu
3 velká jablka
100 g Šmakouna – meruňkový nebo švestkový
5 lžiček medu
trochu brusinek
trochu vlašských ořechů a trochu mandlových plátků
slunečnicová a sezamová semínka
Postup:
Smíchejte vločky, vejce, mléko, čtyři lžíce medu a nechte vločky 10 minut nasáknout. Pak přidejte prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Dejte do malého pekáčku vyloženého papírem péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte zhruba 10 minut. Mezitím si nahrubo nastrouhejte jablka a Šmakouna, k nim přidejte skořici, pomerančovou kůru, lžičku medu, jogurt a zamíchejte a dejte na pečený vločkový korpus. Poté přidejte nasekané oříšky, brusinky a plátky mandlí se semínky. Dopečte v troubě zhruba ještě 40 minut.
Zdroj – www.smakoun.eu
Který z těchto dezertů vás zaujal nejvíce a vyzkoušíte ho?
Michaela Michalíková
s...